Inkooporders toevoegen, wijzigen of verwijderen (UpdateConnector FbPurch)

UpdateConnector voor het toevoegen, wijzigen en verwijderen van inkooporders met de bijbehorende regels.

Naam UpdateConnector: FbPurch

Let op:

AFAS biedt naast het Help Center twee platforms voor het testen van connectoren en het raadplegen van specificaties, namelijk AFAS Connect en API Docs.

Inhoud

Voorbereiding

Beschrijving

Mogelijke acties met de connector

INSERT / Post

Records toevoegen

Xml-voorbeeldbestand downloaden (eenvoudig voorbeeld)

Xml-voorbeeldbestand downloaden (uitgebreid voorbeeld)

Xml-voorbeeldbestand downloaden (met afleveradres en afleverorganisatie)

UPDATE / Put

Records wijzigen

Xml-voorbeeldbestand downloaden (regels toevoegen aan order)

Xml-voorbeeldbestand downloaden (regel wijzigen op basis van artikelcode)

Xml-voorbeeldbestand downloaden (regel wijzigen op basis van GUID)

Xml-voorbeeldbestand downloaden (bestaande inkooporder omzetten naar termijnschema)

UPDATE mainrecord insert subrecord (REST API)

/ProfitRestServices/connectors/FbPurch/FbPurchLines

Rest-voorbeeld downloaden

DELETE

Records verwijderen

Xml-voorbeeldbestand downloaden (hele order verwijderen)

DELETE subrecord (REST API)

Methode: Delete

Syntax

../ProfitRestServices/connectors/FbPurch/FbPurch/OrNu/<Ordernummer>/FbPurchLines/GuLi/<{Guid}>

Voorbeeld

/ProfitRestServices/connectors/FbPurch/FbPurch/OrNu/01244/FbPurchLines/GuLi/{861CB73B-F4BB-4F70-A17B-54902F9C7971}

• Afleveradres en afleverorganisatie

De tag Dlad vul je met de waarde van het veld Adres Id welke in Profit is terug te vinden in de adressentabel. De waarde voor de tag BcDa is het nummer van de organisatie in Profit.

• Bouw (activering)
    • Als je gebruik maakt van de Bouw-activering kunnen inkooporderregels gekoppeld worden aan werkbegrotingsregels via de UpdateConnectoren FbPurch en FbPurchQuotation.
    • <InSc> in de kop.

Als de activering Bouw aan staat, kun je een bestaande inkooporder omzetten naar een termijnschema door <InSc> op 1 te zetten.

Let op:

In de UpdateConnector kun je geen basisorder voor het schema selecteren. Je bouwt het schema dus op door zelf regel voor regel mee te geven.

• <AmTo> in FbPurchLines.

Het is hiermee mogelijk om de termijnregels te wijzigen op regelbedrag met de tag <AmTo>. Ook als de termijnschema inkooporder al eens is opgeslagen.

• Afwijkende leverdatum (DlDa)

Je kunt via de UpdateConnectoren FbPurchQuotation, FbPurch en FbGoodsReceived het veld Afwijkende leverdatum (DlDa) toevoegen of te wijzigen op regelniveau. Dit is alleen mogelijk als de regelstatus niet op Afgehandeld staat.

Direct naar

1. UpdateConnector beschrijvingen