Vrije bestanden toevoegen, wijzigen en verwijderen (UpdateConnector KnCustom)

UpdateConnector voor het toevoegen, wijzigen en verwijderen van records in vrije bestanden.

Naam UpdateConnector: KnCustomK01, KnCustomK02, ... KnCustomK10

Let op:

AFAS biedt naast het Help Center twee platforms voor het testen van connectoren en het raadplegen van specificaties, namelijk AFAS Connect en API Docs.

Inhoud

Voorbereiding

Beschrijving

Mogelijke acties met de connector

INSERT

Records toevoegen (het volgnummer wordt automatisch toegekend)

Xml-voorbeeldbestand downloaden

UPDATE

Records wijzigen (op basis van volgnummer)

Xml-voorbeeldbestand downloaden

DELETE

Records verwijderen (op basis van volgnummer)

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Niet mogelijk met de connector:

• Vrije bestanden toevoegen of inrichten.

Aandachtspunten:

• Je moet de vrije bestanden inrichten in Profit, voordat je de UpdateConnector gaat gebruiken.
  • De vrije inrichting moet per omgeving worden toegevoegd. De veldcodes die je in de UpdateConnector moet gebruiken, zijn in elke omgeving anders.
  • Er wordt niet geprobeerd om gaten in de nummering op te vullen. Deze tabellen kennen een absoluut volgnummer, dus niet per contact zoals bij de KnCustomLinkCxx-tabellen. Als je regelmatig veel regels verwijdert en opnieuw toevoegt, dan zullen deze tabellen sneller het hoogste volgnummer bereiken.

Autonummering en volgnummer

• Veld: AuNu

Dit veld wordt genegeerd als in de eigenschappen van de omgeving bij het betreffende vrije bestand het veld Volgnr. tonen uitgevinkt is.

• Veld: SqNo

Dit veld wordt genegeerd als in de eigenschappen van de omgeving bij het betreffende vrije bestand het veld Volgnr. tonen uitgevinkt is of als autonummering gebruikt wordt (AuNu = True).

Response

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Als een nieuwe record is aangemaakt via de UpdateConnector, krijg je een response. Hieronder zie je een voorbeeld van een response:

{ "results": { "KnCustomK01": [

{ "SqNo": "4" },

{ "SqNo": "5" },

{ "SqNo": "6" }

] }}

Je kunt meerdere regels aanbieden in één call. Als er een regel fout gaat, wordt die regel overgeslagen. De response toont alleen de Id's van de regels die goed gegaan zijn. In het resultaat kun je niet terugvinden welke regel is fout gegaan.

Bij een PUT (wijziging in een bestaande regel) wordt geen response gestuurd.

Direct naar

1. UpdateConnector beschrijvingen