Vrije contactbestanden toevoegen, wijzigen en verwijderen (UpdateConnector KnCustomLinkCxx)

UpdateConnector voor het toevoegen, wijzigen en verwijderen van records in vrije contactbestanden.

UpdateConnector: KnCustomLinkCxx

xx staat voor het volgnummer van het vrije contactbestand.

Let op:

AFAS biedt naast het Help Center twee platforms voor het testen van connectoren en het raadplegen van specificaties, namelijk AFAS Connect en API Docs.

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Dit artikel bevat optimalisaties voor Profit 2.

Inhoud

Voorbereiding

Beschrijving

Mogelijke acties met de connector

Actie

Toelichting

INSERT

Records toevoegen (het volgnummer wordt automatisch toegekend)

UPDATE

Records wijzigen (op basis van volgnummer)

DELETE

Records verwijderen (op basis van volgnummer)

Aandachtspunten:

• Je moet de vrije contactbestanden inrichten in Profit, voordat je de UpdateConnector gaat gebruiken.

Aandachtspunten vanaf Profit 2

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

De volgende optimalisaties zijn doorgevoerd:

• Een veld met alleen dubbele quotes wordt nu niet meer gezien als een lege waarde. Bijvoorbeeld zoals in de xml <VrijVeld1>""</VrijVeld1>. Bij de KnCustomKxx -tabellen werkte dit al zo.
  • Een leeg veld in de XML/JSON wordt nu niet meer overgeslagen bij een nieuwe regel. Als het een verplicht veld is, kan dat in sommige gevallen resulteren in een foutmelding. Bij de KnCustomKxx-tabellen werkte dit al zo.
  • Bij het toekennen van een volgnummer (SqNo) wordt nu niet meer geprobeerd om gaten in de nummering op te vullen. Bij elke nieuwe regel wordt nu per contact het hoogste nummer bepaald en daar 1 bij opgeteld. Dat komt de performance ten goede.
  • Als je regelmatig zeer grote hoeveelheden regels verwijdert en weer toevoegt, dan is het toegekende nummer veel hoger dan het aantal records in de tabel. In het uiterste geval kan een foutmelding ontstaan als een volgnummer boven de 2.147.483.647 wordt toegekend. Deze werking is nieuw voor de KnCustomLinkCxx -tabellen.

Response bij een nieuw record

In dit artikel is gave nieuwe functionaliteit verwerkt die beschikbaar is vanaf Profit 2.

Als een nieuwe record is aangemaakt via de UpdateConnector, krijg je een response. Omdat in de KnCustomLinkCxx tabellen per contact genummerd wordt, staat ook het contactId de response. Hieronder zie je een voorbeeld van een response:

{    "results": {        "KnCustomLinkC01": [

{                "CdId": "148",                "SqNo": "5"            },

{                "CdId": "148",                "SqNo": "6"            },

{                "CdId": "102",                "SqNo": "21"            },

{                "CdId": "102",                "SqNo": "22"            }

]    }}

Bij een PUT (wijziging in een bestaande regel) wordt geen response gestuurd.

Je kunt meerdere regels aanbieden in één call. Als er een regel fout gaat, wordt die regel overgeslagen. De response toont alleen de Id's van de regels die goed gegaan zijn. In het resultaat kun je niet terugvinden welke regel is fout gegaan.

Type relatie

Veld: ShId

Bepaal met een code voor welk type relatie je het record aanlevert.

Code

Omschrijving

HrAcy

Instantie

HrApl

Sollicitant

HrEmr

Werkgever

KnCdt

Contact

KnCd2

Contact (direct op een contact insturen)

KnEmp

Medewerker

KnOga

Organisatie

KnPer

Persoon

KnPRe

Inkooprelatie

KnSRe

Verkooprelatie

KnUsr

Gebruiker

TxAcc

Accountant

TxCli

Cliënt IB

TxCom

Cliënt VPB

TxIns

Inspectie

Code

Veld: Id

De code van de relatie (medewerker, organisatie, instantie, etc.)

Contactpersoon / afdeling contact

Bij het type 'KnCdt' (Contact) kun je de volgende extra velden vullen. Dit is nodig als aan de contactpersoon meerdere contacten gekoppeld zijn.

• BcIl: contactpersoon
  • ExAd: afdeling contact

Direct naar

1. UpdateConnector beschrijvingen