Vrije contactbestanden

Een vrij contactbestand is een extra tabel onder een organisatie, persoon of een type daarvan (zoals een debiteur). In een vrij contactbestand kun je een historie bijhouden, zoals werkbriefjes van uitzendkrachten, een kilometeradministratie, een lijst met verstrekte relatiegeschenken, etc.

Inhoud

Beschrijving

Er zijn twee verschillen tussen vrije bestanden en vrije contactbestanden:

  • Een vrij contactbestand is een tabel, een vrij bestand niet.

    Je kunt een historie bijhouden in een contactbestand, zoals een lijst met werkbriefjes van uitzendkrachten of een lijst met relatiegeschenken die je aan prospects gegeven hebt.

  • Een vrij contactbestand is gekoppeld aan een organisatie of persoon en eventueel aan een type daarvan, een vrij bestand is gekoppeld aan één bepaald Profit-bestand.

    Als je een bepaald vrij bestand koppelt aan bijvoorbeeld organisaties en verkooprelaties, koppel je dezelfde tabel aan zowel organisaties als verkooprelaties.

Een vrij contactbestand is een extra Profit-bestand. In dit vrije contactbestand kun je vrije velden toevoegen die direct bij organisatie, personen of typen daarvan gevuld kunnen worden. Een vrij contactbestand kun je aan verschillende types organisatie en persoon (medewerker, verkooprelatie, inkooprelatie etc.) tegelijkertijd koppelen.

Alle vrije contactbestanden die je toevoegt, zijn in de Management Tool terug te vinden bij de categorie Organisaties/Personen. Dit geldt ook als je ervoor gekozen hebt een nieuw vrij contactbestand alleen zichtbaar te laten zijn bij medewerkers. (Een vrij tabblad moet je bijvoorbeeld wél direct bij de medewerker aanmaken als je het bij een medewerker wilt terugzien).

Let op:

Met een Profit Plus licentie beschik je over 20 vrije contactbestanden.

Heb je geen ProfitPlus, dan heb je 1 vrij contactbestand. Als je meer vrije contactbestanden nodig hebt, stap je over op Profit Plus.

Werkwijze