Vrij contactbestand tonen in InSite en OutSite

Je kunt een vrij contactbestand als overzicht tonen in InSite. Dit is mogelijk voor vrije contactbestanden bij contact, medewerker, organisatie, persoon, inkooprelatie en verkooprelatie. Je kunt in dit overzicht in InSite de gegevens van het vrije contactbestand niet wijzigen.

Deze beschrijving is een aanvulling op het inrichten van vrije contactbestanden voor Profit.

Je kunt een vrij contactbestand op contacten ook tonen in OutSite.

Vrij contactbestand zichtbaar maken voor InSite / OutSite (in Profit)

Bij het activeren van het vrije contactbestand maak je het ook zichtbaar voor InSite.

Vrij contactbestand zichtbaar maken voor InSite:

1. Ga naar: Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen.
  2. Ga naar het tabblad: Vrije contactbestanden.
  3. Open de eigenschappen van het vrije contactbestand.
  4. Vink Zichtbaar in InSite en/of Zichtbaar in OutSite (alleen voor contacten) aan.
  5. Vul een waarde in bij Omschrijving meervoud.

Dit is de naam van het type pagina dat je activeert voor de site.

6. Ga naar het tabblad: Zichtbaar bij.

Je ziet nu een lijst met alle mogelijke stambestanden.

7. Vink de bestemmingen aan waarbij het vrije contactbestand zichtbaar moet zijn.

Als je organisatie en verkooprelatie aanvinkt, kun je het vrije contactbestand Relatiegeschenken bij organisaties en verkooprelaties vastleggen.

Als je het vrije contactbestand zichtbaar wilt maken in InSite is dit alleen mogelijk voor contact, medewerker, organisatie, persoon, inkooprelatie en verkooprelatie.

8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Voor elk vrij contactbestand dat je zichtbaar maakt in InSite, voegt Profit een Type pagina toe.

Zie ook:

Type pagina activeren voor InSite / OutSite (in Profit)

Bij het activeren en zichtbaar maken van het vrije contactbestand voor InSite heeft Profit automatisch een type pagina aangemaakt. Dit type pagina activeer je.

Type pagina activeren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  4. Vink Geactiveerd achter het type pagina van het vrije contactbestand aan.

Het type pagina heeft de meervoudsnaam die je bij het activeren en zichtbaar maken van het vrije contactbestand hebt gegeven.

5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Pagina's autoriseren:

De nieuwe pagina's worden automatisch gekoppeld aan de functionaliteit Vrije contactbestanden raadplegen. Koppel de nieuwe pagina's eventueel aan de juiste functionaliteit.

Overzicht aanmaken in InSite / OutSite (in InSite)

Een vrij contactbestand toon je in InSite als overzicht in de eigenschappen van bijvoorbeeld de organisatie. Je kunt er niets in wijzigen. Je toont het overzicht als pagina onderdeel (zoals je in Profit een tabblad gebruikt).

Overzicht aanmaken:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Klik rechtsboven in het scherm op de gebruikersnaam.
  3. Open de pagina waarop je het vrije contactbestand wilt tonen.

Als je bijvoorbeeld in de eigenschappen van een organisatie een vrij contactbestand wilt tonen, open de eigenschappen van een organisatie.

Je keuze moet corresponderen met de bestemming die je hebt aangevinkt in Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad Vrije contactbestanden, in de eigenschappen van het vrije contactbestand.

4. Klik op: Bewerken.
  5. Klik op: Indeling (om velden toe te voegen).
  6. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegen / Onderdeel uit bestaande pagina.

7. Vul de gegevens in en selecteer de pagina en het onderdeel.

App_Vrij contactbestand tonen in InSite (10)

8.  Klik op: Aanmaken.

Overzicht uitbreiden met vrije velden (in Profit)

Als je het overzicht hebt toegevoegd, zie je dat dit alleen volgnummers toont. Je kunt de weergave aanpassen zodat ook andere vrije velden uit het vrije contactbestand worden getoond.

Direct naar

1. Vrije contactbestanden
  2. Vrij contactbestand inrichten
  3. Gegevens toevoegen aan vrij contactbestand en raadplegen
  4. Wijzigen stambestand vrij contactbestand
  5. Inrichten vrij contactbestand tonen in InSite