Gebruikers toevoegen en wijzigen (UpdateConnector KnUser)

UpdateConnector voor het toevoegen en wijzigen van gebruikers.

Naam UpdateConnector: KnUser

Let op:

AFAS biedt naast het Help Center twee platforms voor het testen van connectoren en het raadplegen van specificaties, namelijk AFAS Connect en API Docs.

Inhoud

Voorbereiding

Beschrijving

Acties met de connector:

Actie

Toelichting

INSERT

Gebruiker toevoegen op basis van medewerker

Xml-voorbeeldbestand downloaden

UPDATE

Records wijzigen

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Xml-voorbeeldbestand downloaden (Gebruikerscode wijzigen, mutatiecode 4). Bij het wijzigen van een gebruikerscode worden de tokens van de gebruiker verwijderd (bijvoorbeeld de token voor Pocket). De tokens moeten opnieuw worden uitgedeeld.

Aandachtspunten:

• Je maakt de gebruiker aan op basis van de medewerkercode.
  • Als je een gebruiker aanmaakt en rechten wilt geven op Outsite, dan moet je ook e-mailadres opgegeven.
  • De maximale lengte van gebruikersnamen is 20 posities.

De gebruikersnaam bestaat uit een deelnemersnummer en een gebruikerscode, bijvoorbeeld 12345.BKR. Ook het deelnemersnummer telt mee voor de maximale lengte.

• Bij het inloggen mag geen @ in de gebruikersnaam staan, als de gebruiker toegang heeft tot Profit. Neem dit aandachtspunt altijd mee.

Omschrijving (Nm)

Dit veld moet altijd aangeboden worden.

Bij een Update op een gebruiker wordt de omschrijving niet gebruikt, omdat een gebruiker altijd de naam heeft van de gekoppelde persoon.

Bij een Update op een systeemgebruiker wordt de omschrijving van de systeemgebruiker overschreven door de nieuwe omschrijving.

Mutatiecode (MtCd)

Dit veld is verplicht.

De waarde van het veld Mutatiecode bepaalt hoe Profit de te importeren gebruikers afhandelt.

0: de gebruikers worden geblokkeerd en verwijderd uit alle groepen, behalve de groep Iedereen.

1: Gebruikers importeren en koppelen aan groep. De groep moet bestaan in Profit.

2: Gebruiker importeren, blokkeren en laten staan in groepen waar deze reeds in voorkomt.

3: Gebruikers importeren en koppelen aan groep. Als de groep niet bestaat, wordt deze toegevoegd.

4: Gebruikerscode wijzigen.

Je moet hierbij de oude en de nieuwe code opgeven in het importbestand. Bij het wijzigen van een gebruikerscode worden de tokens van de gebruiker verwijderd (bijvoorbeeld de token voor Pocket). De tokens moeten opnieuw worden uitgedeeld.

5: Wachtwoord wijzigen

6: Gebruikers deblokkeren

Verplichte velden bij een INSERT

• UsId (Gebruiker)
  • MtCd (Mutatiecode die de bewerking op de gebruiker aangeeft)
  • Nm (Omschrijving)
  • Awin (Profit)
  • Acon (Connector)
  • Abac (ReservekopieĆ«n via commandline)
  • Acom (Commandline)
  • Site (OutSite)
  • InSi (InSite)

Systeemgebruiker omzetten naar gebruiker

Je kunt een systeemgebruiker toevoegen en deze omzetten in een gebruiker die gekoppeld is aan een persoon. De persoon moet bestaan in Profit.

1. Voer eerst een INSERT uit van de systeemgebruiker.

Je kunt de systeemgebruiker direct de naam van de gebruiker te geven. Als je bijvoorbeeld de gebruiker Robert Williams wil aanmaken, geef je de systeemgebruiker de naam ROBERT.

XML-voorbeeldbestand downloaden

2. Voer een UPDATE uit op de systeemgebruiker.

In de XML geef je aan dat je een UPDATE uitvoert op de systeemgebruiker, in dit voorbeeld op gebruiker ROBERT.

Je moet de applicatie InSite aanvinken, anders krijg je een foutmelding.

XML-voorbeeldbestand downloaden

AFAS Accept (AcUs)

Je kunt dit veld muteren via een Insert of Update.

Direct naar

1. UpdateConnector beschrijvingen