Importdefinities beheren

Een importdefinitie beschrijft de import voor één specifiek type gegevens. Je kunt importdefinities uitwisselen tussen verschillende omgevingen en je kunt importdefinities kopiëren, wijzigen en verwijderen.

Inhoud

Importdefinitie wijzigen

Als je een importdefinitie selecteert in de wizard, toont Profit de corresponderende instellingen in de vervolgstappen van de wizard. Als je een wijziging doorvoert, zal Profit deze automatisch opslaan.

Importdefinitie wijzigen:

1. Ga naar: de importfunctie.
  2. Selecteer Bestaande definitie bewerken en importeren.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer de importdefinitie die je wilt gebruiken.
  5. Klik op: Volgende. Het scherm met importopties wordt getoond.

Voor het verloop van de import ga je verder zoals bij het toevoegen van een nieuwe definitie.

Importdefinitie kopiëren

Je kunt een importdefinitie kopiëren via de importwizard.

Importdefinitie kopiëren:

1. Ga naar: de importfunctie.
  2. Selecteer Kopiëren van een importdefinitie.
  3. Klik op: Volgende
  4. Je kunt een omschrijving opgeven voor de nieuwe definitie en de overige algemene gegevens instellen.
  5. Klik op: Voltooien

Importdefinitie verwijderen

Je kunt een importdefinitie verwijderen via de importwizard.

Je kunt een importdefinitie verwijderen. Dit gaat als volgt:

1. Ga naar: de importfunctie.
  2. Selecteer Verwijderen importdefinitie.
  3. Klik op: Volgende
  4. Selecteer de te verwijderen importdefinitie.
  5. Klik op: Voltooien

Er zal meestal importhistorie bij de importdefinitie aanwezig zijn. Je kunt de importdefinitie alleen verwijderen als je geautoriseerd bent voor het verwijderen van importhistorie.

Als geautoriseerd bent, krijg je de melding Ook alle importhistorie zal worden verwijderd. Wil je doorgaan?

Als je niet geautoriseerd bent, krijg je de melding dat de importhistorie eerst verwijderd moet worden. Dit kan alleen als een gebruiker in de Autorisatie tool rechten heeft op de functie Algemeen / Beheer / Import / Historie en op de actie Importhistorie verwijderen.