Rapporten, analyses, documenten, boekingslay-outs en signalen exporteren en importeren

Rapporten, analyses, documenten, boekingslay-outs en signalen kun je exporteren en in een andere omgeving importeren.

Voorbeeld:

Een accountant heeft een rapport gemaakt in één omgeving. Door de definitie daarvan eerst te exporteren en vervolgens in iedere klantomgeving te importeren, bespaart hij zich veel werk en zorgt hij ervoor dat in iedere omgeving dezelfde gegevensdefinities bestaan.

Let op:

Het gaat hier om het exporteren van de definitie, niet om data. Bij de import/export van een rapport gaat het dus om de lay-out, niet om data zoals Jan Jansen, Dorpsplein 1, etc.

Inhoud

Definitie exporteren

Je exporteert een definitie (zoals een rapport) vanuit een bepaalde omgeving en je importeert deze in een andere omgeving.

Deze beschrijving geldt niet voor alle soorten definities.

Definitie exporteren:

1. Open de omgeving waaruit je de definitie wilt exporteren.
  2. Ga naar:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport.
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / GetConnector.
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Document.
    • Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscale rapportenset.
    • Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscaal rapport
    • HRM / Uitvoer / Beheer / Rapportenset.
    • Voor weergaven ga je naar de functie waarin de weergave zich bevindt. Vraag de werkbalk Weergaven op met Ctrl+Shift+K, als deze niet getoond wordt. Klik op Weergaven / Beheer in de weergavebalk.

Let op:

Voor het exporteren van een analyse naar een omgeving onder een andere licentie geldt een afwijkende procedure.

3. Selecteer de te exporteren definitie, in het voorbeeld het te exporteren rapport, in de weergave.

Als je meerdere definities wilt exporteren, moet je eerst de selectiekolom inschakelen met Ctrl+S. Er verschijnt nu een selectievakje voor elke definitie in de weergave. Selecteer vervolgens de verschillende rapporten door ze aan te vinken.

4. Klik op de actie: Exporteren.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Je ziet vervolgens in bepaalde gevallen de eigenschappen van de definitie, zoals van het rapport: de Omschrijving, Eigenaar, Toelichting, etc.
  7. Klik op: Volgende.

Selecteer evt. een andere locatie waar de definitie van het rapport opgeslagen wordt.

8. Klik op: Voltooien.

Profit geeft aan dat het exporteren gelukt is.

9. Klik op: OK.
  10. Klik op: Voltooien.
Definitie importeren

Met importeren kun je een definitie die in een andere omgeving is toegevoegd, importeren in de huidige omgeving. Je moet wel geautoriseerd zijn om deze optie te kunnen gebruiken.

Deze beschrijving geldt niet voor alle soorten definities.

Definitie importeren:

1. Open de omgeving waarin je de definitie wilt importeren.
  2. Ga naar: de juiste functie:
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Rapport.
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / GetConnector.
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Analyse
    • Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
    • Algemeen / Uitvoer / Beheer / Document.
    • Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscale rapportenset.
    • Fiscaal / Uitvoer / Beheer / Fiscaal rapport
    • HRM / Uitvoer / Beheer / Rapportenset.
    • Voor weergaven ga je naar de functie waarin de weergave zich bevindt. Vraag de werkbalk Weergaven op met Ctrl+Shift+K, als deze niet getoond wordt. Klik op Weergaven / Beheer in de weergavebalk.
  3.  Klik op de actie: Importeren.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Klik op: de knop Bestand (voor het importeren van één definitie) of op de knop Map (als je meerdere definities wilt importeren).
  6. Zoek en selecteer het bestand van de te importeren definitie, op basis van de bestandsextensie:
    • .dan, bij analyses
    • .ely, bij boekingslay-outs
    • .gcn. bij GetConnectoren
  7. Klik op: Openen.
  8. Klik op: Voltooien.

Profit importeert de definitie.

9. Klik op: OK.
  10. Klik op: Voltooien.

Profit toont de geïmporteerde definities in de weergave.

Direct naar

1. Definitie
  2. Raadplegen definitie
  3. Definitie exporteren en importeren
  4. Definitie gebruiken als sjabloon
  5. Definitie verwijderen of blokkeren

Process

Rapport Analyse Gegevensverzameling Boekingslay-out

Work area

Output