Importdefinitie toevoegen (via geleverd bestand)

Je kunt een importdefinitie exporteren naar een bestand, zodat je deze in een andere omgeving kunt importeren.

Let op:

Het is niet mogelijk om definities die zijn geëxporteerd in Profit 22 of een oudere versie, te importeren in Profit 1 of een hogere versie. Dit geldt o.a. voor GetConnectoren, importdefinities, analyses, rapporten, documenten (van de DocumentGenerator), weergaven, signalen, boekingslay-outs en berichtsjablonen.

Importdefinitie exporteren:

1. Open de omgeving waarin de importdefinitie staat.
  2. Ga naar: de importfunctie.
  3. Selecteer Importdefinitie exporteren.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer de te exporteren definitie.
  6. Klik op: Export.
  7. Selecteer de bestandslocatie.

Profit slaat het bestand op met de extensie .ipd, bijvoorbeeld Invoices.ipd.

8. Klik op: Opslaan.

Je importeert een exportdefinitie die je eerder vanuit een andere omgeving hebt geëxporteerd. Importdefinities hebben de bestandsextensie ipd.

Alle importdefinities zijn als bestand beschikbaar. Je kunt het standaardbestand gebruiken dat door Profit is opgeslagen, of zelf het importbestand exporteren.

De meegeleverde definities hebben een duidelijke naam, bijvoorbeeld 'Dos import bank.IPD'. Door jou toegevoegde importdefinities beginnen met de letter U, gevolgd door een cijferreeks en een afkorting van de omschrijving. Bijvoorbeeld 'U2410071128SReOga306.IPD'. Als je zelf een importdefinitie hebt geëxporteerd geldt dit niet, dan bepaal je de naam zelf.

Importdefinitie importeren:

1. Open de omgeving waarin je de importdefinitie wilt importeren.
  2. Ga naar: de importfunctie.

Als je bijvoorbeeld een importdefinitie voor de import van grootboekrekeningen wilt importeren, ga je naar Financieel / Beheer / Import grootboek / Grootboekrekening.

3. Selecteer Importdefinitie toevoegen (via een geleverd bestand).
  4. Klik op: Volgende.
  5. Selecteer het te importeren bestand met de extensie.IPD'.
  6. Doorloop de rest van de wizard.

Direct naar

1. Importeren
  2. Importbestand opzetten
  3. Bestand importeren via nieuwe importdefinitie
  4. Importeren via een bestaande importdefinitie
  5. Bestaande importdefinitie aanpassen en import uitvoeren
  6. Fouten gegevensimport oplossen
  7. Importdefinities beheren
  8. Importsjablonen downloaden