Importdefinitie wijzigen

Je kunt het importproces standaardiseren met importdefinities. Een importdefinitie bevat alle gegevens van één bepaalde importactie, zoals de bestandslocatie van het importbestand, de algemene instellingen en de koppeling van te importeren velden met velden in Profit.

Als een import gewijzigd is (bijvoorbeeld vanwege nieuwe Profit-velden of nieuwe importvelden), kun je beginnen met een bestaande importdefinitie. Voer hierin de wijzigingen door en vul een nieuwe naam voor de importdefinitie in, om deze op te slaan onder een andere naam dan het origineel.

Let op:

Test het importeren altijd in een testomgeving, voordat je de import definitief uitvoert in de productie-omgeving.

Verloopt de import te traag bij grote importbestanden? Knip het importbestand dan op in meerdere importbestanden. Zorg ervoor, dat de map met de importbestanden alleen de te importeren bestanden bevat.

Stel, je hebt het importbestand Loonstroken opgeknipt in Loonstroken-1, Loonstroken-2 en Loonstroken-3. Plaats dan in de importmap alleen de bestanden Loonstroken-1, Loonstroken-2 en Loonstroken-3, niet het originele (grote) bestand Loonstroken.

Importdefinitie aanpassen en bestand importeren:

1. Ga naar de importdefinitie.
  2. Selecteer Bestaande definitie bewerken en importeren.
  3. Klik op: Volgende
  4. Selecteer de importdefinitie.
  5. Doorloop de rest van de wizard. De import is al ingericht, maar je kunt deze wijzigen. Zie verder Bestand importeren via nieuwe definitie.
  6. Je kunt een nieuwe naam invullen voor de importdefinitie.

Let op:

Hiermee wijzig je de naam van de importdefinitie. Het is dus niet zo dat de oude importdefinitie blijft bestaan en dat er een bij komt met de nieuwe naam.

7. In het laatste scherm kun je op twee manieren verder:
    • Voer de technische controle uit en importeer de gegevens.
    • Druk direct op Voltooien. Hiermee sla je de import over, maar de gewijzigde importdefinitie wordt wel opgeslagen.

Direct naar

1. Importeren
  2. Importbestand opzetten
  3. Bestand importeren via nieuwe importdefinitie
  4. Importeren via een bestaande importdefinitie
  5. Bestaande importdefinitie aanpassen en import uitvoeren
  6. Fouten gegevensimport oplossen
  7. Importdefinities beheren
  8. Importsjablonen downloaden