thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Dashboard Voorraad

Dit dashboard biedt inzicht in de voorraadstroom van je organisatie. Je kunt inzoomen op item, artikelgroep of magazijn. Ook zie je de omloopsnelheid en de doorlooptijd.

Gebruik van het dashboard is alleen zinvol als je voorraad bijhoudt.

Inhoud

Werkblad Voorraadstroom

Hier zie je alle offertes die de status Definitief of Onderhanden hebben. De aantallen zijn het aantal eenheden uit de offerte en de bedragen zijn de regelbedragen uit de offertes. Er wordt rekening gehouden met factuurkortingen.

Filter – Jaren

Een filter veld waarbij je zelf kunt bepalen welke jaren je wilt zien op dit werkblad. Je mag maar één veld selecteren anders zal de standaard waarde van dit jaar/vorig jaar getoond worden.

KPI – Omloopsnelheid dit jaar

Van dit jaar wordt berekend voor welke waarde er items verkocht zijn. Dit wordt vervolgens gedeeld door de waarde aan het einde van het jaar. Die waarde wordt berekend via: de ingekochte waarde -/- de verkochte waarde. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele herwaardering.

KPI – Omloopsnelheid vorig jaar

Van vorig jaar wordt berekend voor welke waarde er items verkocht zijn. Dit wordt vervolgens gedeeld door de waarde aan het einde van vorig jaar. Die waarde wordt berekend via: de ingekochte waarde -/- de verkochte waarde. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele herwaardering.

KPI – Doorlooptijd dit jaar

Toont de totale waarde of de aantallen van de openstaande offertes.

KPI – Doorlooptijd vorig jaar

Toont de totale waarde of de aantallen van de openstaande offertes.

Filter – Toon in bedragen

Standaard worden in de grafiek Voorraadstroom de aantallen van de voorraad getoond. Je kunt zelf bepalen of je de bedragen wilt zien of de aantallen.

Combinatiegrafiek – Voorraadstroom

Tabel – Details

Werkblad Voorraadaantallen

Hier worden alle offertes getoond die de status Akkoord verkooprelatie of de status Vervallen hebben. De bedragen zijn de regelbedragen uit de offertes. Hier wordt rekening gehouden met factuurkortingen.

Filter – Jaren

Een filter veld waarbij je zelf kan bepalen welke jaren je wilt zien op dit werkblad. Je mag maar één veld selecteren, anders zal de standaard waarde van dit jaar/vorig jaar getoond worden.

Legenda

Op dit werkblad wordt er onderscheid gemaakt tussen “gewonnen” en “verloren” offertes. De kleuren hiervan komen op de rest van het werkblad terug.

KPI – Gewonnen offertes

Toont de totale waarde van de gewonnen offertes. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter.

KPI – Verloren offertes

Toont de totale waarde van de vervallen/verloren offertes. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter.

Staafdiagram – Gewonnen en verloren offertes

Toont de totale waarde van alle gewonnen en verloren offertes per jaar weergegeven. De verloren offertes worden negatief getoond, om het verschil aan te geven met je verloren offertes. Als je op een jaartal klikt, zie je ook de verdeling per maand van dat jaar. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter. De kleuren uit de grafiek zijn te herleiden uit de legenda.

Staafdiagram – Top 10 gewonnen offertes per verkooprelatie

Toont de 10 grootste (in waarde) gewonnen offertes per jaar weergegeven. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter. De kleuren uit de grafiek zijn te herleiden uit de legenda.

Staafdiagram – Top 10 verloren offertes per verkooprelatie

Toont de 10 grootste (in waarde) verloren offertes per jaar weergegeven. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter. De kleuren uit de grafiek zijn te herleiden uit de legenda.

Meter – Van offerte naar order

Hoeveel offertes zijn omgezet naar order. Dus hebben de een status ‘Akkoord verkooprelatie’ en zijn onderwater ook gelinkt door de GUID aan een verkooporder. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter.

Werkblad Artikelgroepen

Hier worden alle orders getoond die de status Deellevering of Actief hebben. De aantallen zijn het aantal eenheden uit de offerte en de bedragen zijn de regelbedragen uit de orders. Hier wordt rekening gehouden met factuurkortingen.

Filter – Toon

Default worden de bedragen van de verkooporders getoond, zelf kan je bepalen de aantallen op het werkblad te zien ipv de bedragen.

KPI – Openstaande orders

Toont de totale waarde / of aantallen van de openstaande orders.

Staafdiagram – Openstaande orders

Toont de totale waarde / of aantallen van de openstaande orders per jaar weergegeven. Ieder jaar krijgt een eigen kleur. Als je op een jaartal klikt, zie je ook de verdeling per maand van dat jaar.

Staafdiagram – Openstaande orders per verkooprelatie

Toont de totale waarde / of aantallen van de openstaande orders per jaar weergegeven. Ieder jaar krijgt een eigen kleur en zijn te herleiden uit de grafiek “Openstaande orders”.

Tabel – Details

In de tabel worden alle openstaande orders getoond. Ook wordt de daarbij horende bedrag en leverdatum getoond. Als je doorklikt op het ordernummer kun je de onderliggende items (regels) bekijken.

Staafdiagram – Levering van orders

Indien er een gewenste, toegezegde of afwijkende afleverdatum is ingevuld kan de geplande levertijd berekend worden. Hier zie je alle openstaande orders en het aantal dagen dat er nog zijn tot de afgesproken datum. Als je op een order klikt, zie je de onderliggende items (regels).

Werkblad Magazijnen

Hier worden alle orders getoond die een andere status hebben dan Deellevering of Actief. De bedragen zijn de regelbedragen uit de orders. Hier wordt rekening gehouden met factuurkortingen.

Filter – Jaren

Een filter veld waarbij je zelf kan bepalen welke jaren je wilt zien op dit werkblad. Je mag maar één veld selecteren, anders zal de standaard waarde van dit jaar/vorig jaar getoond worden.

KPI – Geleverde orders

Toont de totale waarde van alle geleverde orders. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter.

Staafdiagram – Geleverde orders per jaar

Toont de totale waarde van alle geleverde orders per jaar weergegeven. Ieder jaar krijgt een eigen kleur. Als je op een jaartal klikt, zie je ook de verdeling per maand van dat jaar. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter.

Meter – Geleverde orders

Hoeveel orders zijn er geleverd ten opzichte van het totaal aantal orders. Deze waarden worden getoond op basis van je jaarfilter.

Tabel – Details

In de tabel worden alle geleverde orders getoond. Ook wordt de daarbij horende status en bedrag getoond. Als je doorklikt op het ordernummer kun je de onderliggende items (regels) bekijken.

Werkblad Omloopsnelheid per item

Hier zie je de omloopsnelheid per item. Alles is dit jaar en vorig jaar. Ook zie je de vijf items met de snelste omloopsnelheid.

Items met de snelste omloopsnelheid (dit jaar)

Dat_BI db Voorraad - Werkblad Omloopsnelheid per item (10)

Items met de snelste omloopsnelheid (vorig jaar)

Dat_BI db Voorraad - Werkblad Omloopsnelheid per item (20)

Omloopsnelheid per item

Hier zie je per item wat de omloopsnelheid dit jaar versus vorig jaar is.

Items met de snelste omloopsnelheid (dit jaar) (

Direct naar

Zoeken in dashboard

Filteren in een dashboard

Dashboard openen

Visualisaties op een werkblad

Beschikbare dashboards

Process

Voorraad Dashboard

Work area

Ordermanagement