Bedrijfsinformatie raadplegen via Graydon

Je kunt extra bedrijfsinformatie van Belgische organisaties ophalen uit de database van Graydon.

Inhoud

Beschrijving

De volgende onderdelen zijn gratis beschikbaar voor alle klanten:

• Nieuwe organisatie aanmaken

Bij het aanmaken van nieuwe organisaties, inkoop- en verkooprelaties, instanties en werkgevers kun je zoeken in de bestanden van Graydon. Als je de organisatie gevonden hebt, kun je de gegevens van Graydon direct overnemen en de juiste velden vullen in Profit.

• Organisatie bijwerken

Koppeling met Graydon bij het bijwerken (actualiseren) van organisaties, inkoop- en verkooprelaties, instanties en werkgevers. Hierdoor worden de velden in Profit automatisch gevuld met gegevens die bij Graydon bekend zijn.

• Tonen van de Graydon-status (zie hieronder)

Alleen voor Graydon-klanten:

• Graydon-klanten kunnen bovendien via InSite een uitgebreid Graydon kredietrapport opvragen met één druk op de knop.
Graydon-rating raadplegen

De Graydon-rating biedt in één oogopslag inzicht in de kredietwaardigheid van de klant. De beste rating is AAA (Het kredietrisico is zeer laag), de slechtste rating is D (De onderneming is insolvent). Meer informatie hierover vind je op de site van Graydon.

De Graydon-rating heeft altijd betrekking op het hoofdkantoor, niet op de vestiging. Bij een vestiging wordt dus altijd de Graydon-rating van het hoofdkantoor getoond.

Graydon-rating raadplegen in InSite:

In InSite zie je de rating in een kleurenbalk, de kleuren zijn door Graydon bepaald.

Klik op Bijwerken om de rating te actualiseren. Deze knop is alleen beschikbaar als de organisatie in België gevestigd is en als de activering Functionaliteit (België) ingeschakeld is. Als de knop Bijwerken desondanks niet getoond wordt, dan kan niet bepaald worden om welke organisatie het gaat.

Graydon-rating raadplegen in Profit:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Open de organisatie.
  3. Ga naar het tabblad: Kredietinformatie (vergeet niet dit tabblad te autoriseren).

Als hier geen gegevens getoond worden, dan kun je de Graydon-status actualiseren.

Het tabblad Kredietinformatie wordt alleen getoond in de eigenschappen van organisaties, niet bij inkoop- of verkooprelaties. Je kunt de velden wel toevoegen aan de weergaven van organisaties, inkoop- en verkooprelaties.

Velden toevoegen aan de weergave

Kredietrapport raadplegen

Graydon rapport raadplegen

Klanten van Graydon kunnen bovendien via InSite een uitgebreid Graydon kredietrapport opvragen met één druk op de knop.

Inrichting:

1. Ga naar https://graydon.be/nl/lp/afas-software en vul het formulier in. Op deze pagina vind je ook extra informatie over de Graydon-koppeling.
  2. Je krijgt van Graydon de gegevens die je nodig hebt voor het inrichten van het communicatieprofiel.
  3. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  4. Open het communicatieprofiel Communicatie met Graydon t.b.v. kredietrapporten.
  5. Vink het veld Geblokkeerd uit.
  6. Ga naar het tabblad: Authenticatie.
  7. Vul je eigen Client id en Client secret in.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Autoriseer de InSite-pagina Opvragen kredietrapport Graydon, anders is de actieknop voor het opvragen van het rapport niet beschikbaar in InSite.

Rapport opvragen:

1. Ga naar InSite.
  2. Open de eigenschappen van de organisatie, inkoop- of verkooprelatie.
  3. Klik op de actie: Kredietrapport Graydon.

Direct naar

1. Organisatie
  2. Organisatie aanmaken (Profit)
  3. Organisatie aanmaken (InSite)
  4. Organisatie wijzigen (InSite)
  5. Controle dubbele invoer organisatie toevoegen
  6. Organisatie omzetten naar verkooprelatie
  7. Organisatie blokkeren
  8. Bedrijfsinformatie raadplegen via Company.info
  9. Bedrijfsinformatie raadplegen via Graydon