Organisatie aanmaken (Profit)

Als je een organisatie toevoegt, kun je alleen de algemene velden invullen. Dit doe je als de relatie (nog) geen inkoop- of verkooprelatie, werkgever, instantie, etc. is.

Bij het aanmaken van een Nederlandse organisatie kun je zoeken in bestanden van de Kamer van Koophandel en de gegevens overnemen in Profit. Hiervoor moet de activering Nederland (functionaliteit) ingeschakeld zijn. Aanvullende inrichting is niet nodig.

Je kunt in een Belgische omgeving zoeken in de bestanden van Graydon en de gegevens overnemen in Profit. Hiervoor moet de activering België (functionaliteit) ingeschakeld zijn.

Als je een omgeving waarin België (functionaliteit) en Nederland (functionaliteit) geactiveerd zijn, dan beschik je over de knoppen Zoeken in KvK en Zoeken in Graydon, Je kunt bij een nieuwe organisatie dan dus kiezen of je wilt zoeken in de Nederlandse KvK-bestanden of de Belgische Graydon-bestanden.

Inhoud

Organisatie aanmaken en gegevens overnemen van KvK (Nederland)

Bij het aanmaken van een nieuwe organisatie, inkooprelatie of verkooprelatie kun je nu direct zoeken in KvK-informatie. Als je de aan te maken organisatie selecteert, worden naam, adres, KvK-nummer, vestigingsnummer en aanvullende informatie direct overgenomen in Profit.

Het vestigingsnummer is een uniek nummer per vestiging. Een uitzendbureau bijvoorbeeld, kan één KvK-nummer hebben en per vestiging een apart vestigingsnummer. Je vindt het vestigingsnummer bij de organisatie, inkooprelatie en verkooprelatie.

Organisatie toevoegen met zoeken in KvK:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Organisatie.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de naam in en klik je op de zoekknop en dan op Zoeken in KvK.

Je zoekt op KvK-nummer en/of bedrijfsnaam. De volgende combinaties zijn mogelijk:

• Bedrijfsnaam
    • KvK-nummer
    • Bedrijfsnaam KvK-nummer
    • KvK-nummer Bedrijfsnaam

Je kunt bijvoorbeeld zoeken op AFAS, 31046821, AFAS 31046821 of 31046821 AFAS.

Om de privacy te beschermen zie je geen huisnummer en postcode. Als je een bepaalde organisatie overneemt uit het zoekresultaat, worden huisnummer en postcode wel overgenomen.

Vestigingen zonder vestigingsnummer worden niet getoond.

6. Controleer de zoeknaam. Met de zoeknaam kun je later de organisatie makkelijk kunt opzoeken.
  7. Vink Vul aanvullende velden organisatie in aan, als dat mogelijk is.

Dit veld is alleen zichtbaar als aanvullende velden standaard niet getoond worden. Dit hangt af van de instellingen in Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad Organisatie/persoon.

8. Klik op: Volgende.

Let op:

Profit controleert op dubbele invoer en meldt het als de database al een organisatie bevat met dezelfde naam of hetzelfde adres.

De afhandeling hiervan wordt apart toegelicht.

9. Vul andere gegevens eventueel in en voltooi de wizard.

Zoeken in Graydon-bestanden (België)

Bij het aanmaken van een nieuwe organisatie, inkooprelatie, verkooprelatie of instantie kun je direct zoeken in Graydon-informatie. Als je de aan te maken organisatie selecteert, worden bedrijfsnaam, adres, ondernemingsnummer, hoofdkantoor, vestigingsnummer en aanvullende informatie direct overgenomen in Profit.

Het vestigingsnummer is een uniek nummer per vestiging. Een uitzendbureau bijvoorbeeld, kan één ondernemingsnummer hebben en per vestiging een apart vestigingsnummer. Een hoofdkantoor heeft alleen een ondernemingsnummer, een vestiging heeft het ondernemingsnummer van het hoofdkantoor het vestigingsnummer van de vestiging.

Organisatie toevoegen met zoeken in Graydon:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Organisatie.
  4. Klik op: Volgende.
  5. Vul de naam in en klik je op de zoekknop en dan op Zoeken in Graydon.

Je kunt op verschillende waarden tegelijk zoeken. Scheid de gegevens met spaties of komma's. Je kunt zoeken op naam. adres, KvK-nummer en vestigingsnummer. Enkele voorbeelden:

• Zoeken op ondernemingsnummer en vestigingsnummer: 0463984256 2089059801
    • Zoeken op naam- en adresvelden: Philips Bruggestraat 182 Torhout

6. Controleer de automatisch ingevulde gegevens.
  7. Vink Vul aanvullende velden organisatie in aan, als dat mogelijk is.

Dit veld is alleen zichtbaar als aanvullende velden standaard niet getoond worden. Dit hangt af van de instellingen in Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad Organisatie/persoon.

8. Klik op: Volgende.

Let op:

Profit controleert op dubbele invoer en meldt het als de database al een organisatie bevat met dezelfde naam of hetzelfde adres.

De afhandeling hiervan wordt apart toegelicht.

9. Vul andere gegevens eventueel in en voltooi de wizard.

Organisatie handmatig toevoegen
  1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Organisatie/persoon.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de organisatienaam in bij Naam.
  4. Je kunt de zoeknaam invullen zodat je later de organisatie makkelijk kunt opzoeken.
  5. Vink Adres vastleggen aan als je een adres wilt vastleggen. Hierdoor verschijnen de adresvelden.

6. Vul postcode en huisnummer in en druk op Tab. Als het adres in het adressenbestand bestaat, worden straat en woonplaats overgenomen. Zo niet, dan vul je deze zelf in.
  7. Vink Afwijkend postadres vastleggen aan als je een afwijkend postadres wilt vastleggen.
  8. Vink Vul aanvullende velden organisatie in aan, als dat mogelijk is.

Dit veld is alleen zichtbaar als aanvullende velden standaard niet getoond worden. Dit hangt af van de instellingen in Algemeen / Omgeving / Beheer / Eigenschappen, tabblad Organisatie/persoon.

9. Klik op: Volgende.

Let op:

Profit controleert op dubbele invoer en meldt het als de database al een organisatie bevat met dezelfde naam of hetzelfde adres.

De afhandeling hiervan wordt apart toegelicht.

10. Vul andere gegevens eventueel in en voltooi de wizard.

Direct naar

1. Organisatie
  2. Organisatie aanmaken (Profit)
  3. Organisatie aanmaken (InSite)
  4. Organisatie wijzigen (InSite)
  5. Controle dubbele invoer organisatie toevoegen
  6. Organisatie omzetten naar verkooprelatie
  7. Organisatie blokkeren
  8. Bedrijfsinformatie raadplegen via Company.info
  9. Bedrijfsinformatie raadplegen via Graydon