Vrije velden in financiële mutaties inrichten

Je kunt vrije velden opnemen in de boekingslay-outs voor financiële mutaties. Op die manier kun je de boekingslay-outs aanpassen aan de bedrijfssituatie.

Een financiële mutatie die valt in een geblokkeerde periode uit de financiële periodetabel kun je niet wijzigen. Vanaf nu is het wél mogelijk om de vrije velden van een journaalpost te wijzigen terwijl de periode is geblokkeerd! Je stelt dit in op de boekingslay-outs voor financiële mutaties. Hiermee krijg je de mogelijkheid om details toe te voegen aan financiële mutaties in geblokkeerde perioden, zonder dat je hiervoor de periode hoeft te deblokkeren.

Inhoud

Vrije velden toevoegen voor financiële mutaties

Je voegt vrije velden toe in de Management tool. De vrije velden die je wilt opnemen in de boekingslay-outs voor financiële mutaties voeg je toe in het bestand Financiële mutatie.

Vrije velden toevoegen voor financiële mutaties:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Management tool.
  2. Open de functiegroep Financiële mutaties.
  3. Selecteer het bestand Financiële mutatie.

Je ziet dat het toevoegen van vrije velden in dit bestand mogelijk is.

4. Voeg de vrije velden toe.

Je kunt de velden niet op een tabblad zetten. Open de omgeving opnieuw als je klaar bent.

Zie ook:

Vrije velden op boekingslay-out voor financiële mutatie instellen

Je plaatst de vrije velden op een boekingslay-out voor financiële mutaties en je legt per veld de veldinstellingen vast. Volgens stel je per boekingslay-out in of de vrije velden in geblokkeerde perioden aanpasbaar zijn of niet.

Vrije velden op boekingslay-out voor financiële mutatie instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open één van de boekingslay-outs voor financiële mutaties.
  3. Voeg de vrije velden toe aan de boekingslay-out. Voor algemene velden volg je deze stappen:
    1. Ga naar het tabblad: Kop.
    2. Sleep het vrije veld uit de rubriek Algemene velden naar de juiste plaats.
    3. Ga naar het tabblad:  Algemene velden.
    4. Selecteer het vrije veld.
    5. Leg de veldinstellingen vast.
  4. Voor regelvelden volg je deze stappen:
    1. Ga naar het tabblad:  Regel.
    2. Sleep het vrije veld uit de rubriek Regel velden naar de juiste plaats.
    3. Ga naar het tabblad:  Regel velden.
    4. Selecteer het vrije veld.
    5. Leg de veldinstellingen vast.
  5. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  6. Vink Vrije velden in geblokkeerde periodes aanpasbaar aan óf uit.
  7. Klik op: OK.

Heb je op een boekingslay-out ingesteld dat de vrije velden aanpasbaar zijn in een geblokkeerde periode? Dan kunnen alle gebruikers die geautoriseerd zijn voor de boekingslay-out van deze mogelijkheid gebruikmaken. Je autoriseert de boekingslay-outs via gegevensfilters.

Zie ook:

• Definities autoriseren met filterautorisatie

Let op:

Je kunt per dagboek een aparte boekingslay-out koppelen voor het wijzigen van journaalposten. Heb je op deze boekingslay-out ingesteld dat vrije velden aanpasbaar zijn in geblokkeerde perioden? Dan kunnen alléén gebruikers die geautoriseerd zijn om journaalposten te wijzigen, vrije velden van journaalposten in geblokkeerde perioden wijzigen.

Je kunt de vrije velden van een financiële mutatie in een geblokkeerde periode ook wijzigen met de UpdateConnector FiEntriesCustom. De vrije velden van een financiële mutatie zijn met deze UpdateConnector altijd wijzigbaar. Er wordt geen controle uitgevoerd op de bron van de journaalpost óf de status van de periode in de financiële periodetabel.

Direct naar

1. Dagboeken inrichten
  2. Tellers inrichten
  3. Boekingslay-outs toevoegen
  4. Bankrekeningnummers toevoegen
  5. Dagboek toevoegen
  6. Instellingen boekingslay-out financiële mutaties bepalen
  7. Beginbalans boekingen toevoegen
  8. Afletteren inrichten
  9. Transitorische posten inrichten
  10. Periode blokkeren in een dagboek
  11. Vrije velden in financiële mutaties