Functieveld Constante toevoegen aan rapport

Als je een bepaalde constante waarde gebruikt, kun je hiervoor een variabele toevoegen die deze waarde bevat. Je kunt dit functieveld gebruiken in andere velden. Je legt de waarde in de constante dus één keer vast, en je hergebruikt deze telkens weer, bijvoorbeeld in berekeningen.

Functieveld toevoegen aan rapport:

1. Voeg een functieveld toe.
  2. Selecteer Constante waarde in Soort.
  3. Selecteer het type. Om de constante in berekeningen te kunnen gebruiken, selecteer je altijd het type Numeriek of Decimaal.
  4. Vul de waarde in.

5. Klik op: OK.

Voorbeeld:

Een rapport bevat het gegevensveld 'Jaaromzet'.

Je wilt per jaar het verschil weten met de streefomzet van 100.000. Daarom gebruik je de constante 'Peilwaarde' met de waarde 100000.

Om het verschil te bepalen gebruik je het functieveld 'Verschil' met de volgende formule:

DecSubstr({Peilwaarde},{Regelbedrag})

Direct naar

1. Functievelden in rapporten
  2. Functievelden toevoegen aan rapporten
  3. Functievelden met berekening toevoegen aan rapport
  4. Tekst combineren met expressie
  5. Script toevoegen
  6. Tekstblok toevoegen
  7. Constante toevoegen
  8. Vinkveld vullen via functieveld
  9. Datums in Engelse opmaak op rapport plaatsen