Bankrekeningnummers in buitenlandse valuta

Voor elk bankrekeningnummer in buitenlandse valuta gebruik je een aparte grootboekrekening en een apart dagboek.

Kas- of bankdagboek voor betalingen/ontvangsten in buitenlandse valuta:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Volg de procedure voor het toevoegen van een dagboek, met de volgende uitzondering:
    • Je gebruikt als tegenrekening een grootboekrekening in buitenlandse valuta.
    • Je koppelt een boekingslay-out voor boekingen in buitenlandse valuta.

Grootboekrekening voor buitenlandse valuta toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Grootboekrekening.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Let op: de volgende instellingen:
    • Vink In valuta aan.
    • Selecteer de gewenste valutacode.
  4. Klik op: Voltooien.
  5. Controleer na invoer van de nieuwe grootboekrekening het tabblad Valutatoewijzing, via de eigenschappen van de grootboekrekening.

Merk op dat er twee valuta’s op dit tabblad worden vermeld, namelijk de vreemde valuta en de basisvaluta. Je kunt eventueel extra valutakoppelingen bij de grootboekrekening vastleggen via de knop Toevoegen op het tabblad Valutatoewijzing.

Direct naar

1. Valuta inrichten
  2. Administratie-instellingen Financieel vastleggen
  3. Buitenlandse valuta toevoegen
  4. Financieel inrichten voor boekingen in buitenlandse valuta
  5. Debiteuren en crediteuren instellen voor vreemde valuta
  6. Valutatoewijzingen centraal beheren
  7. Buitenlandse bankrekeningnummers en dagboeken toevoegen
  8. Financiƫle mutatie in valuta boeken

Process

Bank Valuta

Work area

Financieel