Inkoopfacturen beoordelen inrichten

Je kunt inkoopfacturen beoordelen en vrijgeven voor betaling. Hiermee voorkom je dat inkoopfacturen betaald worden, terwijl dit niet de bedoeling is.

Deze functionaliteit heeft meerdere manieren waarop je de controle kunt laten uitvoeren:

 • Inkoopfacturen automatisch blokkeren (controle in Profit)

  Profit kan nog te beoordelen inkoopfacturen automatisch blokkeren, waardoor deze niet betaald zullen worden. Pas na het vrijgeven worden deze facturen betaald.

 • Beoordelaar per inkoopfactuur (facturen in omloop)

  Je wijst per inkoopfactuur een specifieke beoordelaar toe. Alleen deze beoordelaar kan de factuur vrijgeven (goedkeuren) voor betaling.

 • Inkoopfacturen beoordelen via een workflow in InSite/OutSite

  Je gebruikt de workflow Inkoopfactuur (Profit) en je beoordeelt de inkoopfacturen via InSite.

  Als je de workflow Inkoopfactuur gebruikt, adviseren wij je de functie Geblokkeerde facturen niet (meer) te gebruiken. Die functionaliteit zit namelijk ook in deze workflow. Bovendien leidt 'Te beoordelen facturen' naast deze workflow tot onduidelijkheden over wie binnen de organisatie een bepaalde factuur mag beoordelen en accorderen.

 • Inkoopfacturen beoordelen via de beoordelaars in een procuratieschema

  Je gebruikt de uitgebreide workflow Inkoopfactuur met procuratie obv groepen (Profit), die de inkoopfactuur langs de juiste beoordelaars volgens het procuratieschema leidt. In deze standaard workflow zijn ook alle andere mogelijke beoordelaars opgenomen. De stappen die niet zijn ingericht, worden overgeslagen.

  Inkoopfacturen beoordelen zonder procuratieschema via de gelijknamige workflow is ook mogelijk. Dit is een minder uitgebreide workflow, zoals de naam al zegt voor als je het procuratieschema niet wilt gebruiken.

 • E-facturen (inkoop) beoordelen via InSite inrichten

Werkwijze

Zie ook