Charitatieve instellingen (giften)

Deze functionaliteit is bedoeld voor het boeken van giften waar geen openstaande post tegenover staat.

Inhoud

Voorbereiding

Instellingen giften vastleggen

Betalingen kunnen alleen als gift worden geboekt als je deze functionaliteit inschakelt en een rekening omzet en een dagboek koppelt.

Instellingen giften vastleggen:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad: Charitatieve instelling.
  3. Vink Boeken als gift aan.
  4. Selecteer de grootboekrekening (omzetrekening) waarop Profit de giften moet boeken.
  5. Selecteer het gewenste memoriaal.

Profit ziet giften als vooruitbetalingen, maar een gift zal direct worden afgeletterd. Voor het afletteren zal Profit dit memoriaal gebruiken.