Giften boeken

Giften kun je via een bankboek direct als zodanig registreren. Profit boekt een gift als een vooruitbetaling, maar boekt deze direct weer af. Hierdoor kun je giften snel boeken en letter je deze niet apart af.

Let op:

Je kunt betalingen alleen als gift boeken als je charitatieve instellingen (giften) in Profit inricht.

Giften boeken:

1. Ga naar: Financieel / Boeken / Dagboek.
  2. Controleer Boekjaar en Periode. Dit zijn het boekjaar en de periode waarin je de mutatie boekt.
  3. Selecteer het dagboek.
  4. Klik op: Voltooien.
  5. Klik in de Kop

Vul het eindsaldo van het afschrift in bij Controlesaldo dagboek. Profit vermeldt het Startsaldo dagboek van het dagboek onderin het boekingsvenster.

6. Klik in de Regels

Vul de datum van de afschriftregel in bij Datum boeking.

7. Selecteer de debiteur in Rekening.

Als de debiteur niet bekend is in Profit, kun je deze direct toevoegen met de actie Nieuwe verkooprelatie. Als deze actie niet beschikbaar is, ben je niet geautoriseerd om debiteuren toe te voegen.

8. Vul het bedrag van de gift in bij Bedrag credit.

Profit zal de betaling automatisch als gift boeken, omdat bij een gift er geen openstaande factuur is van een debiteur om tegen af te letteren.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Betalingen
  2. Charitatieve instellingen (giften) inrichten
  3. Bankafschrift boeken
  4. Betaling van één factuur
  5. Betaling van meerdere facturen
  6. Deelbetaling en betalingsverschillen
  7. Aanbetaling verwerken
  8. Berekende rente op aanmaningen afletteren
  9. Kasbetaling boeken
  10. Opnames en stortingen en betalingen van bank aan bank
  11. Kas-/bankmutaties met BTW op één regel
  12. Vooruitbetaalde factuur boeken
  13. Vooruitbetaling factuur afletteren
  14. Giften boeken