Afwijkende omschrijving grootboekrekening per administratie

Het grootboekrekeningenschema in Financieel geldt voor alle administraties binnen één omgeving. Je hanteert dus één rekeningschema voor alle administraties. Het is mogelijk om in één omgeving per administratie afwijkende omschrijvingen vast te leggen voor grootboekrekeningen. Dit is een speciale functionaliteit om te kunnen werken met één omgeving met meerdere administraties en één grootboekrekeningschema. Met deze functionaliteit heb je de flexibiliteit om per administratie een afwijkende grootboekrekeningomschrijving te tonen.

Fin_Omschrijving grootboekrekening per administratie (10)

Zo kun je bijvoorbeeld bij bankrekeningnummers, hypotheken of omzetrekeningen per klant en dus per administratie een (voor de assistent-accountant) inzichtelijke omschrijving invullen. Je hebt dan bij het boeken en bij het rapporteren vanuit Financieel een betere visuele herkenning van de grootboekrekening. Op deze manier kun je de mutaties en de administratie van de klanten efficiënt verwerken.

Let op:

Deze functionaliteit heeft geen betrekking op HRM. HRM heeft een eigen grootboekrekeningenschema.

Houd er bij het gebruik van deze functionaliteit wel rekening mee dat je alleen de omschrijving van grootboekrekeningen wijzigt, maar niet het type rekening. Een grootboekrekening voor schuld wordt geen grootboekrekening voor bezit door deze een andere naam te geven.

Inhoud

Video

Beschrijving

Als accountantskantoor is het vaak gewenst om te werken met één administratie per klant van het accountantskantoor in plaats van te werken met één omgeving per klant. Dit is mogelijk met de speciale functionaliteit die beschikbaar is waarbij je afwijkende omschrijvingen van grootboekrekeningen kunt vastleggen per administratie.

Je kunt deze afwijkende omschrijvingen van grootboekrekeningen handmatig vastleggen óf importeren.

Het resultaat is dat in het dagelijks gebruik van Financieel binnen een administratie de afwijkende omschrijvingen van de grootboekrekeningen voor de betreffende administratie te zien zijn. Je hebt bij het boeken en bij het rapporteren vanuit Financieel een betere visuele herkenning van de grootboekrekening. Bijvoorbeeld bij het boeken op een bank geeft het zien van de naam en het rekeningnummer de zekerheid dat de juiste grootboekrekening is geselecteerd. Hetzelfde geldt voor een omzetrekening als het type omzet in de omschrijving staat.

Je ziet in Financieel de afwijkende omschrijvingen bij:

  • Alle boekingslay-outs van Financieel
  • Alle weergaven
  • Output die Profit genereert (rapporten, analyses en auditfiles)
  • Schermen waar inrichting op administratieniveau plaatsvindt

Werkwijze
Zie ook