Btw op autokosten in België

In België is de BTW op autokosten (o.a. lease) maar voor 50% aftrekbaar, dus 10,5% in plaats van 21% die op de factuur staat van de leasemaatschappijen. De andere helft van het BTW-bedrag hoort dus bij de kosten.

BTW-code toevoegen voor autokosten:

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat het Land Wetgeving ingesteld is op België.

1. Ga naar: Financieel / Btw/icp / Inrichting / Btw-code.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden in.

Fin_BTW op autokosten in België (10)

4. Klik op: Voltooien.
  5. Nu koppel je de BTW-code aan de juiste BTW-sectie. Je kunt de instellingen controleren bij de al aanwezige BTW-code voor 21%.
  6. Je kunt deze BTW-code koppelen als voorkeur btw-code bij een grootboekrekening. Bij het boeken van de inkoopfacturen wordt deze code dan automatisch voorgesteld.

Zie ook

Direct naar

1. Btw België inrichten
  2. Btw-aangifte België activeren
  3. Administratie toevoegen
  4. Financiële administratie-instellingen vastleggen
  5. Btw-codes toevoegen (België)
  6. Dagboek creditfacturen inrichten (België)
  7. Doorschuiven negatieve btw-secties inrichten (België)
  8. Btw-berekening voor inkopen binnen EU niet 100% aftrekbaar (België)
  9. Btw op autokosten in België
  10. Fiche 281.50 inrichten