Omzetbelasting Caribbean inrichten

Dit onderwerp beschrijft de inrichting van de btw/icp-aangifte voor organisaties in de Nederlandse Antillen.

Deze beschrijving is een uitbreiding op de Help-pagina's over de btw. Lees deze Help-pagina's in combinatie met de onderstaande informatie.

In Profit blijft de term Btw gehandhaafd (in plaats van OB). Overal waar je in Profit of in de Help de term Btw tegenkomt, moet je OB te lezen.

Let op:

Je beschikt alleen over deze functionaliteit als je beschikt over een Profit-licentie voor de Nederlandse Antillen.

Inhoud

Functionaliteit activeren

Als je de aangifte omzetbelasting voor de Nederlandse Antillen wilt doen vanuit Profit, dan moet je eerst de corresponderende functionaliteit activeren.

Naam activering: Caribbean (functionaliteit)

Stappen om een activering in te schakelen

Administratie aanmaken

Je voegt een administratie toe en je selecteert het land wetgeving.

Administratie toevoegen voor btw-aangifte buitenland:

1. Ga naar: Algemeen / Administratie / Beheer / Nieuw.
  2. Voeg de nieuwe administratie toe via de standaardprocedure.
  3. Selecteer Caribbean bij Land wetgeving.
  4. Voltooi de wizard.

Financiële administratie-instellingen vastleggen

Je legt het CRIB-nummer en het aangiftetijdvak van de administratie vast.

Administratie instellingen voor aangifte buitenland:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie
  2. Ga naar het tabblad: Btw.

Vul het CRIB-nummer in bij Btw-identificatienummer .

3. Selecteer het aangiftetijdvak.
  4. Volg de standaard procedure.
Zie ook

Direct naar

1. Btw/icp inrichten
  2. Btw-vrijstelling instellen
  3. Aangiften btw en icp instellen
  4. Btw-rekeningen toevoegen
  5. Btw-tariefgroepen en tarieven
  6. Btw-codes toevoegen
  7. Btw-secties indelen
  8. Btw-plicht bij debiteur/crediteur instellen
  9. Btw-instellingen per Item
  10. Kleineondernemersregeling (KOR) vanaf 2020 inrichten
  11. Btw-aangifte fiscale eenheid inrichten
  12. Btw-code blokkeren
  13. Belastingdienst automatisch betalen inrichten
  14. Btw vrijgesteld met prorata voor Inkoop inrichten (Zorg/Onderwijs)
  15. Btw vrijgesteld voor Inkoop van voorraadartikelen inrichten (Zorg/Onderwijs)
  16. Btw-verlegd inrichten
  17. Btw-aangifte accorderen via OutSite inrichten
  18. Btw-aangifte België inrichten
  19. Btw-aangifte Luxemburg inrichten
  20. Omzetbelasting Caribbean inrichten
  21. Omzetbelasting (BBO en BAZV) Aruba inrichten
  22. Items inrichten voor buitenlandse btw