Aflettering verwijderen

Als je bepaalde journaalposten ten onrechte hebt afgeletterd, kun je de lettering verwijderen. Hierdoor wordt de aflettering ongedaan gemaakt en kun je de betreffende journaalposten opnieuw afletteren. De vrijgekomen aflettercode kan niet opnieuw worden gebruikt.

Aflettering verwijderen:

1. Open de administratie waarin je de aflettering wilt verwijderen.
  2. Financieel / Boeken / Aflettering verwijderen.
  3. Selecteer een grootboekrekening.

Profit toont een weergave met de afgeletterde posten.

4. Selecteer de regels waarvan je de aflettering wilt verwijderen.
  5. Sorteer de weergave op de meest recente Datum boeking.
  6. Klik op de actie: Aflettering verwijderen.

Je ziet de weergave Voorstel aflettering met de te verwijderen lettering voor de afgeletterde journaalpostregels op basis van de selectie die je in de voorgaande weergave hebt gemaakt.

7. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Kruisposten
  2. Afletteren inrichten
  3. Kruisposten afletteren
  4. Kruisposten afletteren in een dagboek
  5. Lettering verwijderen
  6. Weergave controle aflettering