Kruisposten afletteren in een dagboek

Als je in een kas- of bankboek boekt op een afletterbare tussenrekening, kun je het ingevoerde bedrag direct afletteren tegen een andere mutatie.

Kruisposten afletteren in een dagboek:

1. Ga naar: Financieel / Boeken / Dagboek.
  2. Controleer Boekjaar en Periode. Dit zijn het boekjaar en de periode waarin je de mutatie boekt.
  3. Selecteer het dagboek.
  4. Klik op: Voltooien.
  5. Selecteer de afletterbare tussenrekening in de boekingsregel.
  6. Vul de rest van de boekingsregel in.

Aan het einde van de boekingsregel vraagt Profit of de regel moet worden afgeletterd, of de boekingslay-out van het afletteren wordt automatisch geopend. Dit hangt af van de boekingslay-out van het kas- of bankboek. De onderstaande procedure heeft betrekking op het afletteren.

7. Vink de regel(s) aan die je wilt afletteren. Een andere mogelijkheid is de knop Automatisch afletteren. Hiermee zal Profit zoeken of het af te letteren bedrag voorkomt. De af te letteren regels worden doorzocht op datumvolgorde (oudste eerst). Als er een af te letteren post wordt gevonden, zal Profit deze automatisch aanvinken.
  8. Bij een klein verschil tussen de af te letteren bedragen vraagt Profit om toestemming om deze af te letteren, en het verschil te boeken op de verschillenrekening.

Als Profit verschillen binnen de marge automatisch (zonder toestemming) mag afletteren, geef je dit aan in de boekingslay-out.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Je keert terug naar de boekingslay-out van het kas- of bankboek.

Direct naar

1. Kruisposten
  2. Afletteren inrichten
  3. Kruisposten afletteren
  4. Kruisposten afletteren in een dagboek
  5. Lettering verwijderen
  6. Weergave controle aflettering