Correcties rekening-courantrekening boeken

Je kunt een correctie op een rekening-courantrekening maken via een memoriaal dagboek. Dit kun je doen als je in de boekhouding meerdere administraties hebt waarbij de onderlinge rekening-courant verhouding niet op nul uitkomt. Bijvoorbeeld bij aanvang van een boekhouding na inbreng van de beginbalans.

Standaard maak je in Profit een rekening-courantrekening in een bepaalde administratie met een tegenboeking in een andere administratie. Het is echter ook mogelijk om alleen de RC-boeking te maken, zonder dat je verplicht bent om direct de tegenboeking te maken. Dit doe je later in een aparte boeking. Hiervoor moet je in de RC-boeking het veld Correctie op RC-grootboekrekening aanvinken.

Boekingslay-out aanpassen van memoriaal dagboek:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Voeg een nieuwe boekingslay-out toe voor een memoriaal dagboek.
  3. Voeg het veld Correctie op RC-grootboekrekening toe aan de kop van de boekingslay-out. Je selecteert dit veld uit de rij van kopvelden.

Koppel deze nieuwe boekingslay-out aan een memoriaal dagboek in de eigenschappen van het dagboek:

4. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.
  5. Open de eigenschappen van het memoriaal dagboek.
  6. Ga naar het tabblad: Lay-out.
  7. Selecteer de nieuwe boekingslay-out bij Boeken.

8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Correctie rekening-courantrekening boeken:

1. Ga naar: Financieel / Boeken / Dagboek.
  2. Selecteer het memoriaal dagboek.
  3. Vink het veld Correctie op RC-grootboekrekening aan.
  4. Maak een boeking op de rekening-courantrekening.

5. Klik op: Opslaan en sluiten.

Bij voltooien wordt een eenzijdige boeking gemaakt.

Direct naar

1. Rekening-courant meerdere administraties
  2. Rekening-courant inrichten
  3. Rekening courant boeken
  4. Rekening-courant boeking wijzigen en verwijderen
  5. Correcties rekening-courantrekening boeken