Leidinggevende organisatorische eenheid handmatig bepalen

Je kunt een leidinggevende toevoegen in het organigram voor de routing van signalen. Als je de leidinggevende automatisch bepaalt, dan kun je geen leidinggevende toevoegen.

Alle medewerkers van een organisatorische eenheid vallen onder de hoofdleidinggevende van de betreffende organisatorische eenheid, of onder diens plaatsvervanger. Deze informatie is ook opgenomen in de actuele gegevens per medewerker. Per medewerker is bekend wie diens hoofdleidinggevende is. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een signaal te sturen naar de hoofdleidinggevende van een medewerker.

Leidinggevende organisatorische eenheid bepalen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Organigram.
  2. Open het organigram.

Profit toont het organigram in een boomstructuur.

Het cijfer bij de organisatorische eenheid geeft de laag aan. In het voorbeeld staat ICT op laag 3 en de holding op laag 0.

3. Ga naar het tabblad: Typen organisatorische eenheden, om de typen organisatorische eenheden te raadplegen.

Je ziet nu welke lagen er zijn.

4. Ga naar het tabblad: Organisatorische eenheden, om de nog niet gekoppelde, beschikbare organisatorische eenheden te zien, als je die hebt toegevoegd.
  5. Klik met de rechtermuisknop op een organisatorische eenheid in organigram.
    1. Klik op: Open alle onderliggende mappen.

Hiermee klap je de hele structuur uit.

2. Klik op: Sluit alle onderliggende mappen.

Hiermee klap je de hele structuur in.

6. Klik op de actie: Medewerkers tonen.

Je ziet nu de medewerkers die onder de organisatorische eenheid vallen.

7. Klik op de actie: Verberg medewerkers, om de medewerkers niet meer te tonen in het organigram.

Let op:

De medewerkers staan altijd op laag 9 in het organigram. Alle managers staan op de hogere lagen (0, 1, 2 en 3). Dit onderscheid is van belang voor de filterautorisatie.

8. Klik met de rechtermuisknop op een organisatorisch eenheid.
  9. Klik op: Eigenschappen.
  10. Ga naar het tabblad: Leidinggevende.
  11. Als je niet hebt ingesteld dat de leidinggevende automatisch wordt bepaald kun je nu via Nieuw een leidinggevende toevoegen.
    1. Klik op: Nieuw.
    2. Selecteer de leidinggevende.
    3. Vul het percentage in bij Leidinggevend (%), in hoeverre de leidinggevende alleen of met anderen samen leiding geeft aan de organisatorische eenheid.
    4. Selecteer een eventuele vervanger van de leidinggevende.
    5. Vink Hoofdleidinggevende aan, als de leidinggevende de hoofdleidinggevende is.

Een organisatorische eenheid kan meerdere leidinggevenden hebben, maar je wijst één hoofdleidinggevende aan.

6. Klik op: Voltooien.

Let op:

De actuele tabel wordt pas bijgewerkt met de hoofdleidinggevende, als je het organigram opnieuw bewaard hebt of als je Actuele gegevens vernieuwen hebt uitgevoerd.