Opleidingen/cursussen medewerkers inrichten

Je legt de gevolgde opleidingen en cursussen vast, zodat je per medewerker kunt registreren wie wat heeft gevolgd en je het hoogste opleidingsniveau kunt bepalen.

Inhoud

Opleidings- en werkniveau

Je kunt het opleidings- en werkniveau van de medewerkers in de organisatie vastleggen. Hieraan ken je een rangorde toe die je terugziet als je opleidingen toevoegt en daarbij het opleidings-/werkniveau kiest.

Opleidings- en werkniveau bewerken:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Inrichting / Opleidings- en werkniveau.

In het linker venster zie je de beschikbare en nog niet gebruikte niveaus. In het rechter venster zie je de geselecteerde niveaus in rangorde. Een hoog opleidingsniveau staat hoger in deze lijst dan een laag opleidingsniveau.

2. Klik op: Nieuw. Je kunt nieuwe opleidingsniveaus toevoegen.
    1. Vul de velden in.
    2. Klik op: Voltooien.
  3. Verplaats de opleidingsniveaus van de linker- naar het rechterkant.
  4. Wijzig de volgorde voor de juiste rangorde.

Opleiding toevoegen

Je voegt de mogelijke opleidingen van de medewerkers toe.

Je kunt opleidingen ook importeren met HRM / Beheer / Import HRM / Opleiding.

Opleidingen toevoegen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Inrichting / Opleiding.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de code en omschrijving.
  4. Selecteer het opleidings-/werkniveau.
  5. Klik op: Voltooien.

Cursusstatus koppelen aan presentie cursusmanagement

Je wilt weten of een deelnemer echt aanwezig was bij een cursus. Hiervoor voeg je waarden toe aan de vrije tabel Cursusstatus. Deze waarden koppel je vervolgens in de instellingen in HRM.

Je koppelt de presentie aan een cursusstatus, omdat je in Profit CRM geen status vastlegt. Hierdoor vult Profit wel een cursusstatus in bij de medewerker.

Voorbeeld:

Als een medewerker volledig present is, koppel je de cursusstatus 'Cursus voltooid' hieraan.

Als een medewerker niet aanwezig is bij een cursus, selecteer je de cursusstatus 'Cursus niet voltooid' bij Niet present.

Je kunt de volgende vrije tabellen onderhouden en uitbreiden: Cursussen, Cursusstatus, Cursus (vergoeding), Opleidingsstatus, Opleidings-/werkniveau.

Cursusstatus tabel aanvullen:

1. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Vrije tabel.
  2. Open de eigenschappen van de vrije tabel Cursusstatus.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Voeg de codes toe.
  5. Klik op: Voltooien.

Cursusstatus koppelen:

1. Ga naar: HRM / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Integratie.
  3. Selecteer een status bij Volledig present, Gedeeltelijk present en Niet present.
  4. Je gebruikt de status Gedeeltelijk present wanneer je werkt met een cursus met evenementen die meerdere sessies bevatten en de medewerker niet aan alle sessies deelneemt (niet voor alle sessie present is gemeld).
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7. Klik op Ja bij de vraag.