thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Uitdiensttreding

Je beëindigt een dienstverband met de Uit dienst wizard in Profit Windows of via de Uit dienst workflow in InSite. Je kunt medewerkers dus zowel in Profit Windows als in InSite uit dienst melden.

Een medewerker kan zichzelf uit dienst melden in InSite (Employee Self Service). Voorheen konden alleen managers medewerkers uit dienst melden in InSite (Management Self Service). Omdat dit nu ook voor ESS beschikbaar is, kun je ervoor zorgen dat de uitdiensttreding bij de medewerker wordt gestart.

Beschrijving

Via het uit dienst melden verricht je in één keer alle handelingen die nodig zijn om een medewerker uit dienst te melden. Beëindig een dienstverband met een medewerker bij voorkeur via het uit dienst melden.

Profit zorgt er dan voor dat alle regels, zoals contract, rooster, salaris, etc. automatisch een einddatum krijgen. Hierdoor hoef je de beëindiging van het dienstverband niet op de verschillende tabbladen in de eigenschappen van de medewerker vast te leggen. Als je dit wel handmatig doet is de kans op fouten groter.

Voorbereiding

  • Pagina toevoegen in InSite

    Het uit dienst melden in InSite is zowel voor ESS als MSS beschikbaar. Voordat je medewerkers in InSite uit dienst kunt melden moet je de pagina’s die voor deze functionaliteit beschikbaar zijn toevoegen in InSite.

  • Vrije tabellen onderhouden

    Bij de uitdiensttreding van een medewerker kun je extra informatie registreren, zoals de reden van de uitdiensttreding. Hiermee kun je bijvoorbeeld de oorzaken van het personeelsverloop in de organisatie analyseren. Voor het registreren van deze extra informatie maak je gebruik van vrije tabellen. Voor het uit dienst melden beschik je over twee vrije tabellen: Uit dienst (reden) én Uit dienst (initiatief). Je kunt naar eigen inzicht waarden aan deze vrije tabellen toevoegen.

Werkwijze

Zie ook

Process

Dienstverband

Work area

HRM