thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Workflow

Met workflows kun je de dagelijkse processen standaardiseren en feilloos en efficiƫnt uitvoeren.

Je gebruikt workflows om processen te automatiseren en papiergebruik te verminderen. Naast het gebruik van de standaard meegeleverde workflows kun je ze ook zelf bouwen. Hierdoor kun je de workflow helemaal afstemmen op de organisatie.

Of het nu gaat om het verwerken van een informatieaanvraag, een orderopdracht van een klant of het aanvragen van verlof, het zijn allemaal processen die je kunt automatiseren. Zelfs het sturen van een bloemetje aan een jarige medewerker is een 'proces'. Doordat je de processen automatiseert is de kans op fouten kleiner, voorkom je volle e-mailboxen en zwerven er geen takenlijstjes door de organisatie.

Video

Beschrijving

Omdat elke organisatie anders is kun je workflows eenvoudig zelf bouwen. Je bepaalt zelf de taken en acties voor elk proces in de organisatie!

Voordelen:

  • De afhandeling van een proces is niet afhankelijk van een medewerker maar van verantwoordelijkheden. Bij vertrek van een medewerker pas je de workflows dus niet aan maar geef je de opvolger van de medewerker de juiste verantwoordelijkheid. Ook het toekennen van deze verantwoordelijkheden kun je in hoge mate automatiseren.
  • Medewerkers en externe gebruikers kunnen reacties invullen bij een workflow. Zo ontstaat een discussieplatform waarmee je een dossier vormt over de afhandeling van de workflow. Dat is erg belangrijk als je later wilt nakijken waarom bepaalde beslissingen onderweg zijn genomen.
  • Je kunt taken overdragen of delegeren aan anderen, bijvoorbeeld omdat een collega even iets voor je moet regelen of uitzoeken.
  • Door het gebruik van de workflow vindt automatische dossiervorming plaats en je kunt makkelijk opzoeken wat er gedaan is of afgesproken is.
  • Voorgang bewaken via Profit.

Voorbeeld

Een voorbeeld van een workflow is het aanvragen van verlof. Schematisch ziet dit er als volgt uit:

Ins_Voorbeeld van een workflow

De medewerker vraagt verlof aan en de manager beoordeelt de aanvraag. Als de manager de verlofaanvraag afkeurt, dan komt de aanvraag terug bij de medewerker.

Werkwijze

Zie ook

Process

Workflow

Work area

InSite/OutSite