Anonieme deelnemer direct inschrijven voor cursus

Als je een evenement organiseert, komen daar vaak mensen op af die nog helemaal niet als contactpersoon bekend zijn in Profit. Het inschrijven van deze mensen op evenementen kan veel tijd in beslag nemen. Je kunt een anonieme aanmelding direct verwerken tot een inschrijving op cursusevenement. In OutSite kan een anonieme bezoeker (een bezoeker die dus niet is ingelogd) zich inschrijven voor een evenement. Deze bezoeker moet hierbij zijn contactgegevens zelf invullen. Vervolgens komt de inschrijving van deze anonieme bezoeker, via een workflowtaak, in InSite. De verantwoordelijke gebruiker kan deze bezoeker vanuit de workflow direct inschrijven op het evenement.

Voordelen:

  • tijdbesparing bij het vastleggen van bezoekers
  • minder handmatige handelingen en dus minder fouten

Beschrijving

Als een anonieme deelnemer zich via OutSite inschrijft voor een cursus wordt bij het verwerken van de inschrijving in InSite zoveel mogelijk gematcht op bestaande contactpersonen. Is de persoon en/of organisatie die zich heeft ingeschreven niet bekend, dan kan bij het verwerken van de inschrijving direct een organisatie, persoon, contactpersoon en/of verkooprelatie aangemaakt worden.

Voor het verwerken van de gegevens van het invulformulier in de workflow moet het evenement bekend zijn in Profit. Je moet weten voor welke cursus (of welk evenement) de bezoeker zich inschrijft.

In Profit beschik je standaard over het type dossieritem Anonieme cursusinschrijving OutSite (Profit). Aan het dossieritem is de standaard workflow Cursusinschrijving gekoppeld. Bij deze workflow beschik je over de speciale actie Verwerken gegevens invulformulier. Je moet bij de workflow nog wel vastleggen voor wie de taak bestemd is.

Voorbereiding

Werkwijze