Inschrijfformulier Cursusinschrijving toevoegen

Als een anonieme deelnemer zich inschrijft voor een cursus wil je zijn persoonsgegevens hebben. Hierom koppel je een inschrijfformulier aan de workflow.

Je beschikt standaard over een type dossieritem Cursusinschrijving (Profit). Aan dit type dossieritem is de workflow Cursusinschrijving gekoppeld met de speciale actie Verwerken gegevens invulformulier.

Invulformulier toevoegen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Invulformulier / Invulformulier.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de Omschrijving van het nieuwe formulier. Dit is de titel.
  4. Selecteer het type Inschrijven cursus.
  5. Selecteer een Vervolgpagina.

De bezoeker komt, na het invullen van zijn gegevens, op deze pagina. Je kunt hier bijvoorbeeld een pagina met het volledige cursusaanbod tonen.

6. Selecteer Captcha toepassen als je wilt dat de gebruiker eerst enkele afgebeelde woorden intypt. Hiermee toets je of er een persoon achter het scherm zit.

De tool verschijnt alleen als Captcha is ingericht in het domein van de site waar het invulformulier wordt toegepast.

Je kunt geen type dossieritem selecteren omdat voor de cursusinschrijving een standaard type dossieritem beschikbaar is met de juiste workflow.

7. Klik op: Volgende.
  8. Selecteer hoe de persoonsgegevens ingevuld worden. Je kunt kiezen uit:
    1. Niet overnemen, altijd handmatig invullen: dit kun je gebruiken om de gegevens van iemand anders in te vullen, bijvoorbeeld om hem in te schrijven voor een cursus.
    2. Overnemen van ingelogde bezoeker (invullen voor ander toestaan): dit kun je gebruiken als het waarschijnlijk is dat iemand zijn eigen gegevens wil opgeven, maar ook de gegevens van iemand anders mag invullen, bijvoorbeeld: Geef het bedrijf op voor de AFAS Awards.
    3. Overnemen van ingelogde bezoeker als vaste waarde: dit selecteer je als de ingelogde gebruiker alleen zijn eigen gegevens mag invullen, zoals: Geef je mening over de website.
  9. Vul tekst in voor de verzendknop van het formulier, bijvoorbeeld Ja ik doe mee!

Na het opslaan van het formulier kun je de eigenschappen openen en per taal een afwijkende tekst invullen.

10. Klik op: Voltooien.

Profit opent nu automatisch de Management Tool. Profit voegt voor ieder invulformulier automatisch een tabblad toe in de Management Tool gelijk aan de naam van het invulformulier. Je kunt dus per invulformulier tabbladen toevoegen en vrije velden toekennen. Je kunt de vrije velden definiëren bij de tabel Invulformulier. Deze velden zijn beschikbaar voor alle invulformulieren, zodat je één veld kunt hergebruiken.

Meer informatie: Tabbladen toevoegen en vrije velden toekennen

Direct naar

1. Anonieme deelnemer direct inschrijven voor cursus
  2. Anonieme deelnemer direct inschrijven inrichten
  3. Inschrijfformulier Cursusinschrijving toevoegen
  4. Inschrijfformulier koppelen aan cursus
  5. Aanmaken cursusinschrijving voor anonieme deelnemer
  6. Anonieme deelnemer direct toegang tot OutSite
  7. Verwijderen onterechte anonieme inschrijving