Kleur kiezen

Bij het selecteren van een kleur voor de achtergrond kun je ook kleurovergangen vastleggen.

In dit voorbeeld leggen we de kleurovergang vast bij Menu niveau 1. Dit menu ziet er nu als volgt uit:

Out_Kleurovergang en tranparantie (10)

Kleurovergang en transparantie bij een kleur instellen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Klik op: Thema's.
  3. Selecteer het thema.

Je kunt het thema nu meteen bewerken.

4. Klik op: Menu.
  5. Klik op: Menu niveau 1.
  6. Klik op: de kleur achter Achtergrond voor om de achtergrondkleur van de site in te stellen.
  7. Selecteer Geen opvulling als je de kleur niet wilt tonen.
  8. Selecteer een themakleur.
  9. Klik op: de gewenste kleurovergang of klik op Geen.

In dit voorbeeld stellen wij het volgende in:

Out_Kleurovergang en transparantie (20)

Bij de achtergrondkleur Normaal is de transparantie (ingesteld) op Donker:

Out_Kleurovergang en transparantie (30)

10. Klik op: OK.

Herhaal dit voor de andere achtergronden.

11. Klik op: Aanpassen.
  12. Klik op: Concept publiceren.
  13. Klik op Ja bij de melding..

Het resultaat ziet er als volgt uit:

Out_Kleurovergang en transparantie (40)

Het menu-item Home is blauw omdat je dit hebt geselecteerd. Bij het instellen van de kleur heb je aangegeven dat een geselecteerd onderdeel een afwijkt van de normale kleur, in dit voorbeeld blauw.

Het menu-item Diensten heb je benadrukt. Ook hier heb je een andere kleur voor geselecteerd. In het menu bovenaan de pagina was het benadrukken alleen herkenbaar aan de lege ruimte voor en achter het menu-item.

Direct naar

1. Onderdelen instellen
  2. Thema van Menu instellen
  3. Kleurovergang en transparantie instellen
  4. Thema van banner instellen
  5. Zone instellen
  6. Stijl van eigen knoppen vastleggen
  7. Overige onderdelen instellen

Process

Thema

Work area

InSite/OutSite