Workflow vertalen

• Je kunt per workflow de taken, acties toelichtingen en meldingen vertalen in de talen van je licentie.

Dit is met name handig als je medewerkers hebt die in verschillende gebruikerstalen werken. Als je bijvoorbeeld de taken en acties in een workflow vertaalt, kan een Nederlandstalige medewerker de Nederlandstalige workflow gebruiken en een Engelstalige gebruiker kan de Engelstalige workflow gebruiken.

Elke via Profit gepubliceerde site heeft een eigen taal. Veel onderdelen van de site worden automatisch in de taal van de site gezet. Dit geldt niet voor workflows, want deze maak je zelf. Daarom kun je in elke workflow je eigen talen toevoegen.

Workflow-onderdelen vertalen:

1. Open de workflow.
  2. Selecteer het te vertalen onderdeel.
  3. Klik op de vertaalknop om de vertalingen in te vullen.

De vertaalde acties zien er als volgt uit op de Engelse Site:

Vertaling van taak en toelichting taak zichtbaar maken in weergave:

De vertaling van een taak of de toelichting van een taak wordt niet standaard getoond in een InSite-overzicht getoond. Hierdoor zal bijvoorbeeld een weergave Mijn taken op een Engelse site toch taken en toelichtingen tonen in de taal van de hoofdsite. Om deze in de juiste taal te tonen, maak je extra weergaven aan. Zorg er via een selectie voor dat per gebruiker de juiste weergave getoond wordt.

1. Ga naar: Profit.
  2. Ga naar: Algemeen / Inrichting / Selectie.
  3. Maak een selectie met de medewerkers die de nieuwe weergave mogen raadplegen.
  4. Ga naar InSite.
  5. Voeg een overzicht toe, bijvoorbeeld My Tasks.
  6. Ga naar: Profit.
  7. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Pagina.
  8. Open het overzicht, in dit voorbeeld MyTasks.
  9. Klik op: ActiesWeergave aanpassen.
  10. Neem de velden van de juiste taal op in de weergave.

11. Voltooi de wizard en publiceer de pagina.
  12. Ga naar InSite en log in als Sitebeheerder.
  13. Plaats het overzicht MyTasks op een InSite-pagina.
  14. Open de eigenschappen van de weergave en koppel de selectie aan de weergave.

Direct naar

1. Workflow bouwen