Artikelen met artikeldimensies boeken

Je kunt artikelen waarbij je op artikeldimensies de voorraad bijhoudt, op de normale manier via de boekingslay-outs boeken. In die boekingslay-outs gebruik je daarvoor de velden Artikeldimensie 1 en Artikeldimensie 2. Nadat je de artikelcode geselecteerd hebt, komen in deze velden automatisch de bijbehorende artikeldimensiecodes beschikbaar.

Je kunt in de boekingslay-out direct in de regel boeken of via de matrix. De matrix is vooral handig als je artikelen wilt boeken waarbij je twee artikeldimensies gebruikt. Als je bij een artikeldimensie meer dan 50 codes hebt, kun je niet boeken via de matrix. Boek dan via onderstaande methode.

Artikel met artikeldimensie(s) boeken:

1. Als je dit nog niet gedaan hebt, moet je eerst artikeldimensies inrichten en al je eigen boekingslay-outs aanpassen.
  2. Ga naar: de boekingslay-out, bijvoorbeeld naar Ordermanagement / Inkoopproces / Ontvangst.
  3. Klik op: Nieuw.
  4. Klik op de actie: F5. Selecteren.
  5. Selecteer de (artikel)code van het artikel in de nieuwe regel.
  6. Selecteer de bijbehorende artikeldimensiecode(s). Bijvoorbeeld bij veld Artikeldimensiecode 1 selecteer je Grijs. Als je op de zoekknop klikt, verschijnt een tabel met alle mogelijke combinaties van artikeldimensies als je twee artikeldimensies bij dit artikel gebruikt. Selecteer dan de juiste combinatie. Je kunt bij twee artikeldimensies ook boeken via de boekingsmatrix voor artikeldimensies.
  7. Boek de ontvangst verder zoals je gewend bent.

Direct naar

1. Artikeldimensies
  2. Inrichten
  3. Artikelen met artikeldimensies boeken
  4. Artikelen met twee artikeldimensies boeken via matrix
  5. Via matrix geboekte artikelen verwijderen
  6. Voorraad op artikeldimensie raadplegen