Artikel kopiëren

Je assortiment bevat waarschijnlijk veel artikelen die sterk op elkaar lijken. Als je een artikel wilt toevoegen dat lijkt op een bestaand artikel, kun je het bestaande artikel kopiëren en opslaan onder een nieuwe artikelcode.

Let op:

Je kunt ervoor zorgen dat niet alle gebruikers deze actie kunnen uitvoeren. Dit richt je in via actie-autorisatie.

Artikel kopiëren:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Open de weergave: Artikelen (Alles).
  3. Selecteer het te kopiëren artikel.
  4. Klik op de actie: Kopiëren artikel.

5. Vink eventueel Autonummering aan als je wilt dat Profit je artikel automatisch een nummer geeft. Als je dit niet aanzet, vul je zelf een itemcode in.
  6. Vul een waarde in bij Nieuwe itemcode.
  7. Vink Prijzen/kortingen meenemen aan als je deze van het bronartikel wilt overnemen.
  8. Vink, als dit zichtbaar is, ook Magazijntoewijzingen meenemen aan.

Dit veld is alleen zichtbaar als je meerdere magazijnen hebt en daarbij magazijntoewijzing hebt ingericht.

9. Klik op: Voltooien.

Je ziet nu het eigenschappenscherm van het nieuwe artikel.

10. Klik op: Acties / Prijs/korting.
  11. Ga naar het tabblad: Verkoopprijs.
  12. Klik op de actie: Onderhouden.
  13. Selecteer de valuta.
  14. Klik op de actie: F5. Selecteren.

Je ziet nu de huidige prijs.

15. Vul een nieuwe verkoopprijs in.

16. Klik op: Voltooien
  17. Klik op: Annuleren. Hiermee sluit je het boekingsscherm af.
  18. Klik op: Sluiten
  19. Klik op: Opslaan en sluiten

Direct naar

1. Artikel
  2. Artikel toevoegen
  3. Artikelen raadplegen
  4. Artikel wijzigen
  5. Artikel kopiëren
  6. Vervangend artikel instellen
  7. Artikel instellen met voorraadprofiel
  8. Artikel blokkeren
  9. Bestelstaffel en minimum aantal controle instellen
  10. Meerdere afbeeldingen bij artikelen importeren
  11. Itemcode wijzigen
  12. Artikelgegevens afdrukken
  13. Importeren van artikelen o.a.