thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Emballage (verpakking met statiegeld)

Je kunt emballageartikelen toevoegen en koppelen aan 'echte' artikelen.

Bij het toevoegen van orderregels met het 'echte' artikel voegt Profit automatisch een regel met het gekoppelde emballageartikel toe. Je kunt extra emballageregels handmatig toevoegen of meerdere emballages koppelen.

Inhoud

Beschrijving

Je kunt bij emballages een order met retourverpakkingen vastleggen. Ook kun je een emballage-administratie bijhouden zodat bekend is waar de emballage zich bevindt. Dit laatste is vooral van belang bij kostbare emballage (bv. bigbags) waarvan de leverancier wil weten welke afnemer deze soort emballage in zijn bezit heeft.

Ook kun je de waarde van de emballage en eventueel andere verpakkingen doorberekenen aan de klanten.

Let op:

Er is verschil in het gebruik van verpakkingen in Profit Projecten en Profit Ordermanagement. Als je in Profit Ordermanagement een factuur maakt met artikelen waaraan verpakkingen (verpakking, emballage en/of verwijderingsbijdrage) zijn gekoppeld, dan worden deze verpakkingen altijd automatisch meegenomen. Dat is ook het geval voor facturen van Profit Projecten die je maakt via Profit Ordermanagement.

Als Profit Projecten via nacalculatie factureert, worden de verpakkingen niet meegenomen!

Voorbeeld:

Verpakking of emballage

 • Bij bakkerijen wordt brood verpakt in een broodzak (verpakking) en een aantal broden wordt verzonden in een krat (emballage).

  Er kunnen ook meerdere verpakkingen worden gebruikt bij de verzending van een artikel:

 • een koek wordt verpakt in folie (verpakking), meerdere koeken worden in een doos verpakt (omverpakking). De dozen worden verzonden in kratten (emballage) die op een pallet (emballage) worden gestapeld.
 • Frisdrank wordt verpakt in flessen (de fles is nu verpakking én emballage) de flessen gaan in een krat (emballage) en de kratten worden op een pallet (emballage) gestapeld.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook

Direct naar

 1. Itembeheer
 2. Inrichting
 3. Artikel
 4. Werksoort
 5. Samenstelling
 6. Verpakkingen en emballage
 7. Kosten
 8. Tekst
 9. Eenheid
 10. Serie-artikel
 11. Partij-artikel
 12. Orderspecificatie
 13. Groeperingen

Process

Emballage

Work area

Ordermanagement