Partij-artikel toevoegen

Een partij-artikel is een gewoon artikel met specifieke kenmerken. Een partij-artikel is een normaal artikel dat je per partij regelmatig inkoopt. Bij een partij-artikel is het belangrijk dat je per partij kunt achterhalen waar en wanneer het ingekocht is en waar en aan wie het verkocht is. (Dus niet per artikel, zoals bij een serie-artikel).

Afwijkend van andere artikeltypen kun je bij een partijartikel het invullen van een expiratiedatum verplicht stellen.

Partij-artikel toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Vul een Itemcode en een Omschrijving in.
  4. Vink Omschrijving te wijzigen aan als je wilt dat bij bijvoorbeeld het toevoegen van een order de omschrijving nog te wijzigen is.
  5. Selecteer de Artikelgroep waar het artikel bijhoort. Per artikelgroep is o.a. vastgelegd hoe Profit de inkoop en verkoop moet verwerken in Profit Financieel.
  6. Vink Voorraad bijhouden aan omdat je van partij-artikelen altijd voorraad wilt bijhouden.
  7. Selecteer de Basiseenheid. In deze basiseenheid leg je orderregels vast en vindt de voorraadwaardering plaats. Je kunt hier later eventueel van afwijken.
  8. Vul eventueel een andere Prijsfactor in dan 1. De prijsfactor bepaalt of de prijs voor één artikel is of voor meerdere; dus als de prijsfactor 100 is dan wordt de prijs door 100 gedeeld als je maar 1 artikel verkoopt.

Dit gebruik je bijvoorbeeld als je kleine artikelen in grote verpakkingen verkoopt. De werkelijke prijs zou 0,0001 euro voor een paperclip zijn, maar je verkoopt ze per 1000 á voor 10 eurocent. Bij prijsfactor vul je dan 1000 in.

9. Selecteer de Btw-tariefgroep. O.a. aan de hand hiervan bepaalt Profit de btw op de factuur.
  10. Klik op: Volgende
  11. Selecteer Partijartikel bij Artikeltype.
  12. Vink eventueel Expiratiedatum verplicht aan. Dit veld wordt, als je de integratie met barcodescanners hebt ingesteld, ook op de barcodescanner verplicht als je een ontvangst scant.
  13. Klik op: Volgende.
  14. Vul eventueel de CBS-velden voor de CBS-aangifte.
  15. Klik op: Volgende
  16. Selecteer bij Voorraadprofiel een combinatie van instellingen voor voorraadcontrole, -aanvulling, bestelvoorstel en toewijzing.

Profit bevat standaard een aantal gangbare voorraadprofielen. Je kunt zelf ook voorraadprofielen toevoegen.

Als het voorraadprofiel voorraadaanvulling gebruikt om de voorraad op peil te houden, vul je in wat de minimum voorraad moet zijn en tot waar Profit de voorraad moet aanvullen.

17. Vul, als je geen voorraadprofiel hebt geselecteerd, de velden voor het controleren en aanvullen van de voorraad in.
  18. Als je instellingen voldoen aan één van de standaard voorraadprofielen, zal Profit deze automatisch koppelen.
  19. Stel bij de voorraadinstellingen Uitlevervolgorde in.
    1. Selecteer FIFO, FEFO of LIFO als je automatisch pakbonnen wilt genereren. Je hoeft dan niet in de verkooporder partijnummers te selecteren, maar Profit selecteert deze volgens de uitlevermethode bij de pakbon.
    2. Selecteer LIFO als je Pakbonnen genereren vanuit ontvangst wilt gebruiken.
    3. Als je Geen uitlevervolgorde instelt en je wilt automatisch pakbonnen genereren, moet je in de verkooporder de partijnummers al selecteren. Als je Geen uitlevervolgorde instelt kun je wel handmatig een pakbon toevoegen waarbij je dan de partijnummers selecteert.
  20. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Partij-artikel
  2. Partijen inrichten
  3. Partij-artikel toevoegen
  4. Partij-artikel raadplegen
  5. Partij toevoegen
  6. Partij raadplegen
  7. Dossieritem toevoegen aan partij
  8. Partijnummer wijzigen
  9. Partij-artikel bij ontvangst
  10. Partij-artikel in verkooporder
  11. Partij-artikel voorraad opboeken/afboeken