Orderregelspecificatie-artikel toevoegen

Een orderregelspecificatie-artikel is een gewoon artikel met specifieke kenmerken. Bij een orderregelspecificatie-artikel houd je altijd voorraad bij.

Artikelen waarvoor orderregelspecificaties gelden kun je met meerdere eenheden vastleggen. Bij een eenheid kun je bijvoorbeeld aangeven dat de eenheidmethode Lengte x breedte (oppervlakteberekening) is of Lengte x breedte x hoogte (inhoudberekening). Als voor een artikel waarvoor orderregelspecificaties gelden in de orderregel een eenheid wordt ingevoerd waarop één van deze berekeningen van toepassing is, zijn in het subscherm ook de bijbehorende velden verplicht. Bij het voltooien van het subscherm wordt alleen het totaalaantal overgenomen in de pakbon-/factuurregel.

Orderregelspecificatie-artikel toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Artikel.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden zoals bij een standaard artikel.
  4. Vink Voorraad bijhouden aan.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Selecteer Orderregelspecificatie bij Artikeltype.
  7. Vul de overige velden in.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook:

• Eenheid met berekening toevoegen

Direct naar

1. Orderregelspecificatie-artikel
  2. Inrichten
  3. Orderregelspecificatie-artikel toevoegen
  4. Orderregelspecificatie toevoegen in pakbon
  5. Orderregelspecificatie raadplegen
  6. Orderregelspecificatie wijzigen