Eenheid

Een eenheid is een hoeveelheid van een item waarmee gerekend wordt, bijvoorbeeld in een bestelling van 50 stuks of een verkooporder voor 10 dozen.

Beschrijving

In Profit hebben items altijd een basiseenheid en eventueel extra eenheden.

De basiseenheid is de kleinste hoeveelheid van een item waarmee orders geboekt worden. De basiseenheid is bepalend voor de voorraadwaardering van het artikel. Profit berekent de waarde van de voorraad altijd op basis van basiseenheden.

Ook de verrekenprijs en de kostprijs zijn gekoppeld aan de basiseenheid.

Je kunt bij een item nog andere eenheden toevoegen. Daarmee kun je in andere eenheden dan de basiseenheid het item bestellen of verkopen of afdrukken op de formulieren.

Voorbeeld:

Je verkoopt bijvoorbeeld flessen frisdrank. De basiseenheid is Stuk. De voorraadwaarde is gebaseerd op het aantal flessen. Je koopt echter kratten met 24 flessen in. Hiervoor voeg je daarom de eenheid 'Krat' toe die de basiseenheid omrekent naar krat. In de inkoopboekingslay-out kun je de eenheid 'krat' vervolgens gebruiken.

Let op: 

Je kunt alleen extra eenheden toevoegen en de basiseenheid wijzigen als zowel de functionaliteit Inkoop als de functionaliteit Verkoop geactiveerd zijn.

Werkwijze