Bestelportal inrichten in OutSite

Voordat je gebruik kunt maken van de bestelportal in OutSite moet je Ordermanagement in OutSite hebben ingericht.

Verder moet je de functionaliteit activeren en instellingen vastleggen.

Inhoud

Bestelportal activeren

Deze functionaliteit is niet standaard beschikbaar, je moet hiervoor een activering inschakelen. Schakel de activering bij voorkeur in aan het einde van de werkdag of in het weekend. Tijdens het activeringsproces kan namelijk een conversie plaatsvinden en tijdens deze conversie kunnen de medewerkers niet in Profit werken. Het is aan te raden een nieuwe activering eerst te testen in een testomgeving, voordat je deze doorvoert in de productie-omgeving.

Naam van de in te schakelen activering:

• Bestelportal in Outsite

Je kunt deze activering achteraf ongedaan maken.

Stappen om een activering in te schakelen

Bestelportal instellingen

Na het activeren van de functionaliteit moet je de instellingen vastleggen.

Bestelportal OutSite instellen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Bestelportal OutSite.
  3. Selecteer de Administratie waarin de verkooporders vanuit de bestelportal moeten worden aangemaakt.
  4. Bij Bedankpagina selecteer je de vervolgpagina die wordt geopend nadat de klant een order heeft besteld. Je kunt de standaard ingestelde Bedankpagina laten staan maar je kunt ook een eigen pagina selecteren.
  5. Selecteer ten slotte, als je met Meerdere magazijnen werkt, het Magazijn dat wordt gebruikt voor verkooporders die worden vastgelegd via de bestelportal.

Dit magazijn wordt overgenomen bij verkooporders via de bestelportal. Uit dit magazijn wordt de voorraad gereserveerd op het moment dat de verkoopaanvraag is bevestigd door de backoffice.

6. Klik op: Opslaan en sluiten.
  7. Klik op Ja bij de melding.
Productgroepen toevoegen (Bestelportal)

Een productgroep is bedoeld om de artikelen overzichtelijk te groeperen op de InSite- site en/of OutSite-site. De productgroepen moet je zelf aanmaken en vullen met artikelen. Pas nadat je dit gedaan hebt, kun je de ordermanagement functionaliteit van artikel tot verkoopfactuur zichtbaar maken in InSite & OutSite.

Productgroep toevoegen voor Bestelportal:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Groepering / Productgroep.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Vul een code in bij Productgroep.
  4. Vul de omschrijving in.
  5. Vul bij Actief vanaf in vanaf wanneer de productgroep zichtbaar moet zijn in In & OutSite
  6. Vul eventueel in wanneer de productgroep niet meer zichtbaar mag zijn in In & OutSite bij Actief t/m.
  7. Klik op: Volgende
  8. Selecteer de artikelen die in de productgroep vallen. Je kunt artikelen in meer dan één productgroep vastleggen.
  9. Klik op: Volgende
  10. Voeg eventueel een opmerking toe. Deze verschijnt ook in OutSite.
  11. Klik op: Volgende
  12. Voeg eventueel een afbeelding toe die representatief is voor de productgroep. Deze verschijnt ook in OutSite.
  13. Klik op: Volgende
  14. Vink Zichtbaar in OutSite (portal) aan zodat de productgroep zichtbaar is voor ingelogde gebruikers.
  15. Vink Beschikbaar voor verkooporders in OutSite aan zodat klanten de artikelen uit deze productgroep kunnen bestellen in de bestelportal. Door het aanvinken van dit veld beschik je op de Productpagina in de Site over het paginaonderdeel Bestellen.
  16. Klik op: Voltooien

Zie ook:

Sjablonen voor Bestelportal

Je hebt voor wat Ordermanagement in InSite en OutSite betreft de beschikking over onderstaande sjablonen op basis waarvan je pagina's kunt toevoegen in de websites.

Voor de bestelportal in OutSite heb je, voor de typen pagina's Verkooporder en Product, de beschikking over de onderstaande sjablonen op basis waarvan je pagina's kunt toevoegen in de website.

Voor Verkooporder:

• Verkooporder (tonen) - deze is uitgebreid met de actie Opnieuw bestellen.
  • Product (tonen) - deze is uitgebreid met het webpart Bestellen.
  • Aanpassen mijn order - deze toont de order die in concept is.
  • Aanpassen orderregel - hiermee kan je de waarden van de orderregel aanpassen.
  • Verkooporders - de verkooporders met status concept worden niet getoond.
  • Verkooporderregels - de verkooporders met status concept worden niet getoond.
  • Afleveradressen - een overzicht van alle afleveradressen van de organisatie.
  • Aanmaken afleveradres - voor het aanmaken van een afleveradres.
  • Aanpassen afleveradres - voor het aanpassen van een afleveradres.
  • Afleveradres (tonen) - hiermee wordt een afleveradres getoond.

Voor Product:

• Product (portal)
Type pagina's Bestelportal activeren

Voor de Bestelportal in OutSite activeer je de typen pagina's Producten, Verkooporders, Pakbonnen en Facturen in de site.

Typen pagina's OutSite Bestelportal activeren:

1. Open Profit.
  2. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  3. Open de eigenschappen van de site.
  4. Ga naar het tabblad: Typen pagina.

5. Vink Geactiveerd aan achter Producten, Verkooporders, Pakbonnen en Facturen, voor zover je deze wilt tonen in je OutSite-site.
  6. Klik op: Opslaan en sluiten.

Zie ook:

Autorisatie Bestelportal

Ten slotte moet je de zorgen dat de contactpersoon van een organisatie mag bestellen via OutSite. Maak hierbij gebruik van de standaard meegeleverde autorisatierollen Besteller of Beheerder klantportal, want deze bevat automatisch de juiste rechten.

Bestelportal autoriseren:

1. Ga naar: CRM / Organisatie/persoon / Contactpersoon.
  2. Open de eigenschappen van de contactpersoon
  3. Ga naar het tabblad: Autorisatierollen.
  4. Vink Besteller klantportal of Beheerder klantportal bij Persoon bij organisatie aan.

Aan de autorisatierol Besteller klantportal is automatisch de volgende functionaliteit gekoppeld:

Deze functionaliteit is ook toegevoegd aan de autorisatierol Beheerder klantportal.

5. Klik op: Opslaan en sluiten.
Zie ook

Direct naar

1. Ordermanagement in In- en OutSite inrichten
  2. OutSite inrichten
  3. Groepering Productgroep autoriseren
  4. Productgroepen toevoegen
  5. Artikelen toevoegen aan Productgroep (InSite & OutSite)
  6. Typen pagina's Ordermanagement activeren
  7. Sjablonen voor Ordermanagement in InSite & OutSite
  8. Menu-items voor Ordermanagement (orders, pakbonnen, facturen) aanmaken
  9. Klantkaart koppelen in verkooprelatieprofiel
  10. Contactpersonen van klant voor klantportal autoriseren
  11. Dossieritem op verkooporder in klantportal inrichten
  12. Inkooprelaties
  13. Verkooprelaties
  14. Inkoopoffertes
  15. Inkoopaanvragen
  16. Inkoopaanvraag via OCI-koppeling met inkooporder zonder XML inrichten
  17. Inkoopaanvraag via OCI met inkooporder via XML inrichten