Loonstroken inrichten

Je kunt in Profit de inrichting van loonstroken aanpassen.

Beschrijving

In Profit levert AFAS standaard rapporten mee voor de loonstrook. Als je een wijziging wilt doorvoeren in een standaard rapport, dan kopieer je dit rapport. In de kopie kun je de aanpassing doorvoeren. Het nieuwe rapport van de loonstrook koppel je vervolgens aan de werkgever.

Profit kan loonstroken en jaaropgaven afdrukken, per e-mail verzenden en/of toevoegen aan het dossier van de medewerker of werkgever. Je bepaalt hiervoor per werkgever en medewerker de instellingen.

Per werkgever bepaal je ook de voorkeursinstellingen voor het genereren van de loonstrook:

  • Soort loonstrook

    Je kunt per werkgever voorkeursinstellingen vastleggen voor het genereren van de loonstroken. Je bepaalt de soort loonstrook die Profit per geselecteerde periode genereert.

  • TWK-loonstrook

    Je bepaalt in Profit of je de TWK-loonstroken niet afdrukt of dat Profit deze onder een bepaald bedrag niet afdrukt.

Verlofsaldo op loonstrook

Als je het saldo van het verlof wilt tonen op de loonstrook, kun je gebruik maken van het rapport Digitale loonstrook inclusief verlofsaldi (Profit). Je kunt dit rapport naar eigen inzicht aanpassen, door deze te kopiƫren.

Als je niet met de verlofmodule binnen Profit werkt, maar het verlof bijhoudt via looncomponenten of nacalculatie, dan kun je dit zelf toevoegen aan het rapport van de loonstrook met behulp van lijstbegrippen. Een vergelijkbare werkwijze hiervoor is de vakantietoeslag op de loonstrook.

Werkwijze

Zie ook