Onderwijs aanleveringen

Je kunt in Profit digitale bestanden voor de aanlevering van het Vervangingsfonds (VF), Participatiefonds (PF), DUO, Risicofonds, MBO Raad en HBO Raad genereren.

Beschrijving

In Profit kun je de volgende bestanden genereren voor aanlevering:

 • Lerarenregister

  Lever de actuele gegevens van de medewerkers aan bij het DUO.

 • VFPF-aanlevering

  De sector Primair onderwijs levert aan via de aanlevering VF/PF. Deze aanlevering heeft als doel de vaststelling en invordering van de VF/PF-premies, het beoordelen en betaalbaar stellen van de vervangingsdeclaraties en het genereren van kengetallen op het gebied van verzuim in het Primair Onderwijs.

 • Maandaanlevering DUO

  Dit betreft een aanlevering per maand. Profit genereert en wisselt de gegevens automatisch uit met DUO na het accorderen van de salarisverwerking per periode.

 • Aanlevering Risicofonds

  Dit betreft een maandelijkse aanlevering en aan het einde van het jaar lever je een jaaroverzicht aan.

 • Verzuimbestand MBO Raad

  Dit betreft een tweejaarlijkse aanlevering. Je levert het bestand uiterlijk twee maanden na de laatste maand van de aanlevering aan.

 • Aanlevering HBO Raad

  Dit betreft een aanlevering die je aanlevert in april en in oktober.

Proces onderwijsaanlevering

Voor alle onderwijs aanleveringen, behalve de maandaanlevering DUO, ziet het proces er schematisch als volgt uit:

Tijdens het genereren van de onderwijsaanlevering voert Profit controles uit. Als er fouten zijn opgetreden, los je deze op. Na het oplossen van de fouten kun je de aanlevering opnieuw controleren. Als de fouten betrekking hebben op de salarisverwerking, door bijvoorbeeld een verkeerde inrichting van de medewerker, los je deze fouten op én verwerkt en accordeert deze in een correctieperiode.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook