thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Concepten bewerken

Tijdens het bewerken van een concept kun je detailregels altijd wijzigen, mits ze niet verdicht worden. Als de regels wél worden verdicht, geldt dat bij het wijzigen van regels het totaal van de detailregels altijd in evenwicht wordt gehouden met de verdichte regel.

Inhoud

Statussen

De status van de concepten is zichtbaar. Een concept kan één van de volgende statussen hebben:

 • Niet factureerbaar:

  Het concept is nog niet vrijgegeven voor facturering. Nieuwe concepten krijgen altijd deze status. Ook niet compleet afgehandelde concepten krijgen deze status, nadat de facturen zijn gegenereerd.

 • Factureerbaar:

  Het concept is vrijgegeven voor facturering.

 • Gefactureerd:

  Het concept is gefactureerd.

 • verwijderd:

  Het concept is verwijderd.

 • Uitgesteld:

  Het concept is beoordeeld maar wordt pas in een volgende periode gefactureerd. Bij het voltooien wordt bij een concept met de status Uitgesteld gevraagd of het concept moet worden vrijgegeven voor facturering. Als je hier op Ja klikt wordt de status van het concept gewijzigd in Factureerbaar. Kies je hier niet voor dan blijft de status Uitgesteld. Aan een concept met deze status kunnen regels uit de nacalculatie worden toegevoegd.

 • Gewijzigd:

  Het concept is beoordeeld en klaargezet voor facturering, maar is daarna, door het overboeken van regels van een ander concept, gewijzigd. Bij het Voltooien wordt bij een concept met de status Gewijzigd gevraagd of het concept moet worden vrijgegeven voor facturering. Als je hier op Ja klikt wordt de status van het concept gewijzigd in Factureerbaar, kies je hier niet voor dan blijft de status Gewijzigd. Aan een concept met deze status kunnen regels uit de nacalculatie worden toegevoegd.

Werkwijze

Zie ook

Direct naar

 1. Concepten (conceptfacturering)
 2. Conceptfacturering inrichten
 3. Concepten genereren/toevoegen
 4. Concepten bewerken
 5. Concepten beoordelen, vrijgeven voor facturering, blokkeren of uitstellen
 6. Projectfacturen genereren
 7. Abonnement met voorschotfactuur

Process

Concepten

Work area

Projecten