Uurloonfactor e.d. koppelen aan project en/of medewerker

Je kunt de verkoopprijs op basis van uurloon berekenen. Dit moet je eerst inrichten.

Je koppelt de uurloonfactor en eventueel korting uurloonfactor uit de tabellen aan een project en/of medewerker. En eventueel stel je ook de werksoort/kostensoort in.

De uurloonfactor, de korting en de opslag bepaal je bij voorkeur op het hoogste niveau, op het project. Dan worden alle geboekte uren op dit project vermenigvuldigd met de uurloonfactor, e.d. Als je wilt afwijken bij bepaalde medewerkers, moet je dit bij die medewerkers instellen. Instellingen bij de medewerker krijgen dan voorrang op de instelling bij projecten. Bij medewerkers waar niets is ingesteld, geldt de project uurloonfactor.

Je kunt ook alleen per medewerker de uurloonfactor instellen, als je dat wilt.

Zie ook

Je autoriseert het tabblad Toeslag en marge in de Autorisatie tool, om het tabblad Uurloonfactor en opslag te gebruiken onder de eigenschappen van de medewerker.

Zie ook:

Project instellen voor verkoopprijs obv uurloon

Je stelt in de eigenschappen van het project in welke uurloonfactorcombinatie van toepassing is, nadat je de tabel(len) met de uurloonfactor, etc. hebt ingericht.

Je kunt er voor kiezen de uurloonfactor alleen op een project in te stellen. Dan worden alle geboekte uren op dit project vermenigvuldigd met de uurloonfactor. Je kunt ook alleen bij de medewerker(s) de uurloonfactor koppelen.

Als je zowel op project als op medewerker koppelt met de hoofdtabel Uurloonfactor en opslag, hebben de medewerker-instellingen voorrang voor de projectinstellingen. Profit gebruikt dan de medewerker-instellingen als de medewerker uren boekt.

Project instellen voor Verkoopprijs o.b.v. uurloon:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project.
  3. Ga naar het tabblad: Uurloonfactor en opslag.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul een begindatum en eventueel een einddatum in voor de periode waarin uurloonfactor geldig moet zijn.
  6. Selecteer bij Uurloonfactor de uurloonfactor (met eventueel opslag en verlaagde uurloonfactor) uit de Tabel Uurloonfactor en opslag.
  7. Klik op: Voltooien

Je kunt nu eventueel ook één of meer Medewerker(s) koppelen aan uurloonfactor.

Uurloonfactor per medewerker instellen

Bij de medewerker kun je de uurloonfactor-combinatie (factor, verlaagde factor, opslag) en de uurloonkorting instellen voor het bepalen van de verkoopprijs op basis van uurloon. De instellingen bij de medewerker gaan vóór die de instellingen op het project, als je die ook op het project hebt ingericht. Je kunt echter ook alleen op medewerker inrichten.

Het uurloon waarmee Profit de verkoopprijs berekent, vind je in de eigenschappen van de medewerker.

Uurloonfactor en opslag uit de hoofdtabel koppelen bij de medewerker:

1. Als je dit nog niet gedaan hebt, vul je eerst de Tabel Uurloonfactor en opslag.
  2. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  3. Open de eigenschappen van de medewerker.
  4. Ga naar het tabblad: Uurloonfactor en opslag.
  5. Klik op: Nieuw
  6. Vul een begindatum en eventueel een einddatum in voor de periode waarin uurloonfactor geldig moet zijn.
  7. Selecteer de uurloonfactor en opslag-combinatie uit de Tabel Uurloonfactor en opslag, bijvoorbeeld de uurloonfactor 1,5.
  8. Selecteer eventueel de korting uurloonfactor uit de Tabel Korting uurloonfactor.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten
  10. Als je geen uurloonfactor hebt gekoppeld op projectniveau, dan voer je deze handelingen uit per medewerker waarvoor je een uurloon op basis van verkoopprijs wilt berekenen.

Je kunt vervolgens de uren boeken in de nacalculatie en daarbij zie je direct de verkoopprijs.

Uurloon raadplegen bij medewerker:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de medewerker.
  3. Ga naar het tabblad: Salaris.
  4. Raadpleeg het uurloon in de kolom Uurloon van de geldige salarisregel.