Terugdraaien uitbetaalde reserveringen

Het komt voor dat een kandidaat een uitbetaald bedrag terugstort. Dit gaat vaak om uitbetaalde reserveringen die de kandidaat niet wil, omdat het overhevelen niet correct is gebeurd. De kandidaat stort dan het bedrag terug naar de rekening van de werkgever.

In Profit kun je een reservering terugdraaien voor de kandidaat.

Als er een overheveling heeft plaatsgevonden, wordt dit niet teruggedraaid.

Je kunt na terugdraaien van de uitbetaling van één of meerdere reserveringen in dezelfde periode geen reserveringen meer uitbetalen. Als de plaatsing eindigt in de uitbetalingsperiode, draai dan daarom de uitbetaling bij voorkeur niet terug of verschuif de einddatum van de plaatsing naar een volgende periode.

Terugdraaien uitbetaalde reserveringen:

1. Ga naar: HRM / Medewerker / Medewerker.
  2. Open de eigenschappen van de kandidaat.
  3. Ga naar het tabblad: Reservering.
  4. Klik op: Acties / Terugdraaien uitbetaling.
  5. Klik op OK bij de melding.
  6. Selecteer de Plaatsing waarvan je de reservering wilt terugdraaien.
  7. Selecteer het Jaar en de Periode.
  8. Vink één van de velden aan:
    1. Je kunt Alle reserveringen in uren (per plaatsing) aanvinken als in de geselecteerde jaar/periode een uitbetaling heeft plaatsgevonden op type reservering 2, 4 of 7.
    2. Je kunt Alle reserveringen in geld aanvinken als in de geselecteerde jaar/periode een uitbetaling heeft plaatsgevonden op type reservering 3, 5, 6 of 8.
    3. Je kunt Vakantiegeld aanvinken als in de geselecteerde jaar/periode een uitbetaling heeft plaatsgevonden op type reservering 1.
    4. Je kunt Tijd voor tijd (per plaatsing) aanvinken als in de geselecteerde jaar/periode een uitbetaling heeft plaatsgevonden op type reservering 9.
  9. Klik op: Voltooien.

Na het voltooien wordt een nieuwe declaratie aangemaakt op de geselecteerde plaatsing, jaar en periode met Reservering als soort declaratie en Reservering vanuit medewerker als bron mutatie.

10. Verwerk de declaratie.

De reserveringen in uren betaal je terug op de plaatsing waarop ze zijn uitbetaald. De reserveringen in geld worden terugbetaald op de plaatsing die bij het aanmaken van de terugdraaien is gekozen.

Nadat eenmaal is teruggedraaid kun je de betreffende reservering niet meer uitbetalen in dezelfde periode.

Direct naar

1. Reserveringen (Flex)