Opnemen reservering via nacalculatie (Flex)

Als je reserveringen opneemt via het boeken van nacalculatie op een actieve plaatsing heb je ook het saldo van beëindigde plaatsingen tot je beschikking. Profit hevelt de opgenomen uren direct over zodra het saldo op de actieve plaatsing ontoereikend is.

De uren en de bijbehorende geldwaarde (gebaseerd op het uurloon van de 'vanaf'-plaatsing) boekt Profit af op de beëindigde plaatsing en op op de actieve plaatsing. In de declaratie die ontstaat vanuit de opname herwaardeert Profit de geldwaarde van de opgenomen uren naar het uurloon van de actieve plaatsing.

Er wordt een prioriteit toegepast op de uren die het eerste voor overheveling in aanmerking komen.

Bij opname gebruikt Profit eerst het saldo van de doelplaatsing, daarna het saldo van beëindigde plaatsingen. Alleen als het saldo op de doelplaatsing ontoereikend is, wordt er overgeheveld. Na uiterlijk 10 weken wordt overigens het saldo van beëindigde plaatsingen alsnog automatisch overgeheveld.

Let op:

Zodra (een deel van) het saldo is overgeheveld, zet Profit het veld Reserveringen overgeheveld aan in de bronplaatsing. Dit zorgt ervoor dat het saldo van de betreffende bronplaatsing niet meer negatief kan worden.

Zie ook:

  • Nacalculatie boeken per regel

Direct naar

  1. Reserveringen (Flex)
  2. Overhevelen van reservering in uren
  3. Standen en vervaldatum reserveringen raadplegen
  4. Saldo reserveringen medewerker raadplegen
  5. Saldo corrigeren
  6. Opnemen reservering via nacalculatie
  7. Reservering uitbetalen
  8. Terugdraaien uitbetaalde reserveringen