Inkoopfacturen journaliseren

Je kunt vanuit Profit Ordermanagement de inkoopfacturen journaliseren in Profit Financieel. Hiermee boek je de facturen en creditnota's door naar de financiële administratie en worden journaalposten in Profit Financieel gegenereerd. Facturen en creditnota’s die je hebt gejournaliseerd kun je niet meer wijzigen vanwege de integratie met Profit Financieel.

Voordat je inkoopfacturen kunt journaliseren moet je eerst een dagboek koppelen via de integratiesoort.

Log_Inkoopfacturen journaliserenAA

Inkoopfacturen journaliseren:

1. Ga naar: Ordermanagement / Beheer / Journaliseren.
  2. Selecteer de te journaliseren dagboeken.
  3. Klik op: Volgende.
  4. Selecteer de facturen die je wilt journaliseren.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Vul Datum boeking facturen in.

Standaard toont Profit de systeemdatum. Je kunt deze datum aanpassen.

7. Klik op: Voltooien.

Bij een inkoopfactuur van Euro 1.100,- wordt bijvoorbeeld de volgende journaalpost gemaakt:

Inkoop

1.100

Btw

231

Aan Crediteur

1.331

Eventueel kun je aan de creditzijde nog kredietbeperking (uit de integratiesoort) boeken. Aan de debetzijde kan sprake zijn van factuurkorting (uit de integratiesoort). Voor creditnota's wordt de journaalpost in zijn geheel omgedraaid.

Direct naar

1. Inkoopfactuur
  2. Inrichting
  3. Inkoopfactuur genereren
  4. Inkoopfactuur raadplegen
  5. Inkoopfactuur verstrekken aan inkooprelatie via e-mail of als afdruk
  6. Inkoopfactuur journaliseren