Verkooporders automatisch toewijzen

Je kunt de verkooporders toewijzen per artikel via de orderplanning. Verkooporders kun je automatisch of handmatig toewijzen aan inkooporders. Beide is alleen mogelijk binnen het magazijn.

Je kunt pas automatisch toewijzen als je voor het artikel geen bestelvoorstel gebruikt.

Per artikel verkooporder 'automatisch toewijzen' aan inkooporder via Orderplanning:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Orderplanning.
  2. Selecteer Artikel of Samenstelling bij Type item in. Als je de itemcode eerst selecteert, vult Profit dit veld automatisch.
  3. Selecteer een voorraadhoudend artikel of samenstelling bij Itemcode.
  4. Selecteer een magazijn.
  5. Vul eventueel een datumbereik in.
  6. Klik op de actie: F5. Selecteren.
  7. Klik op de actie: Eigenschappen item.
    1. Ga naar het tabblad: Voorraad.
    2. Als bij Bestelvoorstel bij verkoop niets staat ingevuld, kun je verkoopregels bij dit item automatisch toewijzen.
    3. Klik op: Opslaan en sluiten.
  8. Selecteer de verkoopregel die je wilt toewijzen.
  9. Klik op de actie: Automatisch toewijzen.

Je ziet nu dat de verkooporder is toegewezen aan de inkooporder erboven. Het aantal dat toegewezen is aan de verkooporder (binnen het huidige magazijn) is In bestelling - (Op voorraad - Gereserveerd op voorraad) = 100 - (85-13) = 28.

Let op:

De actie Automatisch toewijzen houdt geen rekening met de beschikbare voorraad en wijst alle regels die zichtbaar zijn in het boekingsprogramma toe. Bij het automatisch toewijzen vanuit de verkoopmodule houdt Profit wel rekening met de beschikbare voorraad.

10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Orderplanning
  2. Inrichting
  3. Raadplegen orders per artikel
  4. Inkooporders en/of verkooporders handmatig toewijzen per artikel
  5. Verkooporders automatisch toewijzen per artikel
  6. Toewijzing order ongedaan maken
  7. Orders per artikel raadplegen bij meerdere magazijnen
  8. Orders toewijzen per artikel bij meerdere magazijnen