Orders per artikel raadplegen

Je kunt een overzicht van de toekomstige goederenstromen raadplegen. Je ziet welke verkooporders en inkooporders er zijn en hoe deze gekoppeld zijn. Voorcalculaties en assemblages zijn ook zichtbaar.

Let op:

Alleen in de orderplanning is het mogelijk van magazijn te wisselen als je gebruik maakt van meerdere magazijnen. Ook via de verkooporder en via de inkooporder kun je raadplegen en toewijzen via de regel van de boekingslay-out, maar dan staat het magazijn vast.

Inkoop- en verkooporders raadplegen per artikel:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Orderplanning.
  2. Selecteer Artikel of Samenstelling bij Type item in. Als je de itemcode eerst selecteert, vult Profit dit veld automatisch.
  3. Selecteer een voorraadhoudend artikel of samenstelling bij Itemcode.
  4. Selecteer een magazijn.
  5. Vul eventueel een datumbereik in.
  6. Klik op de actie: F5. Selecteren.

Je ziet nu de verkooporders en inkooporders, voorcalculaties en productieorders voor het artikel, voorzover aanwezig. Ook samenstellingen en verzendbonnen en ontvangstbonnen in het kader van magazijnverplaatsingen (mits daarbij een voorbereiding verplaatsing is gebruikt), zie je hier ter informatie.

Bij Leeftijd zie je hoe oud de order is geteld in dagen (vandaag -/- orderdatum). Bij Leverdatum zie je het veld Datum levering (toegezegd) uit de order. Als je regels hebt toegewezen en ze zijn groen dan kun je de regel uitleveren omdat de toegezegde leverdatum gehaald wordt. Bij witte regels is er niets aan de hand; deze kun je nog toewijzen.

Rode regels geven aan dat er een probleem is. Dit kan o.a. de volgende situaties betreffen:

Toekomst:

• De inkooporder zal later binnenkomen.
    • De inkooporder zal later binnenkomen dan de datum dat je de verkooporder moet leveren.

Vandaag:

• De inkooporder had al binnen moeten zijn.
    • Ook als er bij een te late inkooporder geen verkooporder is gekoppeld, is de regel rood. Verder is, als de inkooporder al binnen had moeten zijn, maar je hoeft de verkooporder nog niet te leveren, de verkooporder toch rood.
    • De verkooporder had je al moeten leveren.
    • De inkooporder had al binnen moeten zijn en ook de verkooporder had je al moeten leveren.
  7. Als een regel rood is, moet je actie ondernemen:
    1. Je kunt contact opnemen over de leverdatum met de inkooprelatie (bespoedigen) of verkooprelatie (uitstellen).
    2. Je kunt inkooporderregels en verkooporderregels handmatig toewijzen.Verkooporderregels kun je ook automatisch toewijzen.
  8. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Orderplanning
  2. Inrichting
  3. Raadplegen orders per artikel
  4. Inkooporders en/of verkooporders handmatig toewijzen per artikel
  5. Verkooporders automatisch toewijzen per artikel
  6. Toewijzing order ongedaan maken
  7. Orders per artikel raadplegen bij meerdere magazijnen
  8. Orders toewijzen per artikel bij meerdere magazijnen