Inkooporders toewijzen via Orderplanning per artikel

Je kunt de verkooporders en inkooporders handmatig toewijzen per artikel via de Orderplanning. Verkooporders kun je ook automatisch toewijzen, inkooporders kun je alleen handmatig toewijzen.

Dit geldt ook voor voorcalculaties en productieorders.

Handmatig toewijzen via Orderplanning per artikel:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Orderplanning.
  2. Selecteer Artikel of Samenstelling bij Type item in. Als je de itemcode eerst selecteert, vult Profit dit veld automatisch.
  3. Selecteer een voorraadhoudend artikel of samenstelling bij Itemcode.
  4. Selecteer een magazijn.
  5. Vul eventueel een datumbereik in.
  6. Klik op de actie: F5. Selecteren.

Je ziet nu de verkooporders en inkooporders, voorcalculaties en productieorders voor het artikel, voorzover aanwezig. Ook samenstellingen en verzendbonnen en ontvangstbonnen in het kader van magazijnverplaatsingen (mits daarbij een voorbereiding verplaatsing is gebruikt), zie je hier ter informatie.

Bij Leeftijd zie je hoe oud de order is geteld in dagen (vandaag -/- orderdatum). Bij Leverdatum zie je het veld Datum levering (toegezegd) uit de order. Als je regels hebt toegewezen en ze zijn groen dan kun je de regel uitleveren omdat de toegezegde leverdatum gehaald wordt. Bij witte regels is er niets aan de hand; deze kun je nog toewijzen.

Rode regels geven aan dat er een probleem is. Dit kan o.a. de volgende situaties betreffen:

Toekomst:

• De inkooporder zal later binnenkomen.
    • De inkooporder zal later binnenkomen dan de datum dat je de verkooporder moet leveren.

Vandaag:

• De inkooporder had al binnen moeten zijn.
    • Ook als er bij een te late inkooporder geen verkooporder is gekoppeld, is de regel rood. Verder is, als de inkooporder al binnen had moeten zijn, maar je hoeft de verkooporder nog niet te leveren, de verkooporder toch rood.
    • De verkooporder had je al moeten leveren.
    • De inkooporder had al binnen moeten zijn en ook de verkooporder had je al moeten leveren.

Je kunt de inkoopregel toewijzen aan een verkoopregel of een verkoopregel toewijzen aan een inkoopregel.

7. Wijs de verkoopregel toe aan een inkoopregel:
    1. Selecteer de verkoopregel die je wilt toewijzen.
    2. Klik op de actie: Toewijzen.
    3. Klik op de actie: Nieuwe inkooptoewijzing.

Vervolgens zie je de inkooporderregels die je nog voor deze verkooporderregel kunt reserveren.

of

Wijs de inkoopregel toe aan een verkoopregel:

1. Selecteer de inkoopregel die je wilt toewijzen.
    2. Klik op de actie: Toewijzen.
    3. Klik op de actie: Nieuwe verkooptoewijzing.

Je ziet de verkooporderregels die je nog kunt toewijzen aan deze inkooporderregel.

8. Selecteer de regel waaraan je wilt toewijzen.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.
  10. Klik op de actie: Inkooporder (resp. Verkooporder) als je de zojuist toegewezen order wilt raadplegen.
  11. Klik op de actie: Relatie (raadplegen van de eigenschappen van de bij de regel behorende relatie).
  12. Klik op: Opslaan en sluiten.
  13. Herhaal deze acties voor alle regels die je wilt toewijzen.
  14. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Orderplanning
  2. Inrichting
  3. Raadplegen orders per artikel
  4. Inkooporders en/of verkooporders handmatig toewijzen per artikel
  5. Verkooporders automatisch toewijzen per artikel
  6. Toewijzing order ongedaan maken
  7. Orders per artikel raadplegen bij meerdere magazijnen
  8. Orders toewijzen per artikel bij meerdere magazijnen